Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Μασσαλία ο Μητσοτάκης: Γεύμα με Μακρόν και ομιλία με θέμα την Μεσόγειο

Στην εναρκτήρια συνάντηση Υψηλού Επιπέδου του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης - IUCN που πραγματοποιείται στη Μασσαλία, με θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στις 14:30 ώρα Ελλάδας, σε γεύμα που παραθέτει ο κ. Μακρόν, ενώ στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνέδριο.

Οκτώ είναι οι χώρες που μετέχουν στην πρωτοβουλία: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο, Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία.

Επίσης πέντε είναι οι συμμετέχοντες Οργανισμοί: Σύμβαση της Βαρκελώνης / UNEP-MAP, Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM), Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR), General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Θεμάτων και Αλιείας (Directorate-General for Maritime Affairs and Fisheries). 

Η σημερινή εκδήλωση πέραν της δέσμευσης των χωρών για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, θα δώσει την ευκαιρία για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακρατικών projects που υλοποιούνται και μπορούν να συμβάλλουν στην εφαρμογή της πρωτοβουλίας.

Σχέδιο Δράσης  

Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει τέσσερεις θεματικούς άξονες σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για:

(1) την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

(2) την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και την παύση της υπεραλίευσης,

(3) την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και ιδιαίτερα των πλαστικών απορριμμάτων,

(4) την προώθηση βιώσιμων πρακτικών θαλάσσιων μεταφορών που προστατεύουν το περιβάλλον και συμβάλλον στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΗΓΗ:CNN

 

 

    

randomness