Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Κύκλωμα προμηθεύει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού, σε επιφυλακή οι Αρχές

Σε συναγερμό οι Αρχές για κύκλωμα που προμηθεύει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού στην Ευρώπη. Εστάλη επείγον σήμα σε αστυνομικές υπηρεσίες όλη της χώρας, ειδικά στα σύνορα για τους ταξιδιώτες.
 

Η ΕΛ.ΑΣ έχει τεθεί σε συναγερμό για κύκλωμα που προμηθεύει πλαστά έγγραφα εμβολιασμού στην Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτό έχει σταλεί επείγον σήμα σε αστυνομικές υπηρεσίες όλη της χώρας. Συγκεκριμένα, επείγoν σήμα έχει δοθεί στις αστυνομικές αρχές κυρίως στα σύνορα να είναι σε ετοιμότητα για να εντοπίζουν τα πλαστά έγγραφα εμβολιασμού και τα τεστ για τον κορονοϊό.

Βλέπετε, τα περιστατικά συλλήψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυκλωμάτων που κατασκεύαζαν πλαστά χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιώτες έθεσαν σε συναγερμό και τις ελληνικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία βρέθηκε κύκλωμα που κατασκεύαζε τα πλαστά χαρτιά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι ταξιδιώτες κάτι που έθεσε σε συναγερμό και τις ελληνικές Αρχές. Αντίστοιχα κυκλώματα είχαν εντοπιστεί και στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι με το χαρακτηρισμό ως «μοβ αγγελία» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά από τις αστυνομικές υπηρεσίες που βρίσκονται βασικά στις πύλες εισόδου να είναι πολύ προσεκτικές και οι αστυνομικοί να ελέγχουν σχολαστικά τα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ αλλά και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να έχει μαζί του κάθε ταξιδιώτης.

Στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά και στην περίπτωση της Γαλλίας, για την οποία έγινε λόγος παραοάνω και είχαν βρεθεί πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο και η Ιντερπόλ είχε ενημερώσει για την ύπαρξη του κυκλώματος μέσω της επίσημης σελίδας της.

Σημειώνεται ότι τα πλαστά έγγραφα άρχισαν να διακινούνται τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά σήμερα οι ευκαιρίες αγοράς έχουν πολλαπλασιαστεί.

Το FBI είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους πλαστογράφους.

Όπως αναφέρθηκε στον γερμανικό Τύπο, οι Αρχές της χώρας, συνέλαβαν έναν 27χρονο στο Βερολίνο, με τον οποίο είχαν κλείσει ραντεβού ως αγοραστές, για να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με κόστος 80 ευρώ έκαστο.

Μετά από τους ελέγχους, στο διαμέρισμα του 27χρονου βρέθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα (46 βιβλιάρια εμβολιασμού, 33 αυτοκόλλητα, πλαστά χρήματα, κοκαΐνη και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητά).

Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα πριν λίγες εβδομάδας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που κατασκεύαζε πλαστα μοριακά τεστ και τα πουλούσε σε αλλοδαπές γυναίκες που ήθελαν να μπουν σε δημόσιο νοσοκομείο και να εργαστούν ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

 
ΠΗΓΗ : dikaiologitika
 
 

    

randomness