Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με τον περιφερειάρχη Friuli Venezia Giulia της βόρειας Ιταλίας

Θέματα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, ταχύτερης ανάκαμψης της Ευρώπης μετά την πανδημία του κορονοϊού, στήριξης των τοπικών οικονομιών και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειάρχης της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia της βόρειας Ιταλίας, Massimiliano Fedriga.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα κοινά σημεία της πόλης με τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην αναπτυξιακή υποδομή των δύο πόλεων, τα λιμάνια τους και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Ειδική αναφορά έκανε, άλλωστε, στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της περιοχής Piero Mauro Zanin, με τον οποίο συζήτησε για τη λειτουργία της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Friuli Venezia Giulia, όπως επίσης και για ζητήματα της Αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης στην αίθουσα του Περιφερειακού Κοινοβουλίου στην Τεργέστη, με τη συμμετοχή νέων εκλεγμένων αυτοδιοικητικών και πολιτών, που κατέθεσαν τις απόψεις τους για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία της ΕΕ, ενώ κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και το όραμά τους για τη βελτίωση της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και τη μείωση της «απόστασης» που χωρίζει τους πολίτες της Ευρώπης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
 
 

    

randomness