Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή ζητούν οι αγρότες

Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη στα Τέμπη. Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση. 

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα Τέμπη είναι κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με σχετική απόφαση των αγροτών οι οποίοι από αύριο Δευτέρα, με στόχο να εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση, αναμένεται να αυξήσουν και τις ώρες αποκλεισμού των Κοιλάδας.

Σχετική απόφαση για την έκταση της κλιμάκωσης, με προσανατολισμό πάντως σε πολύωρο αποκλεισμό, θα λάβουν αύριο στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η γενική συνέλευση του μπλόκου. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στις προθέσεις των αγροτών είναι να προχωρήσουν σε 12ωρο κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών

Αύριο από τις 5 το απόγευμα εξάλλου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το μπλόκο της Νίκαιας, τρακτέρ από το συγκεκριμένο μπλόκο -όπου ο ΠΑΘΕ είναι μόνιμα κλειστός από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του αριθμού των τρακτέρ- θα μετακινηθούν προς τον κόμβο Πλατυκάμπου προκειμένου να αποκλείσουν επί δίωρο τουλάχιστον και διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία. 

Όσον αφορά στο σημερινό κλείσιμο των Τεμπών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη ανακοινώσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές. 

 

 

 

(ΑΠΕ)

 

 

 

Απόψεις

 Γράφει ο Χρήστος ΤσουράκηςΜε μυαλό χωρίς ελπίδαΚαι καρδιά χωρίς ντροπήΚυνηγάς με μια πυξίδαΣτα σκουπίδια προκοπή.Μην ντραπείς γι’ αυτό που είσαι σ’ έχει...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.