Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσίπρας: Στην πολιτική όπως και στη ζωή έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις και να χάνεις

Τα εκλογικά περίπτερα της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Έδωσαν μια μάχη πολιτικού πολιτισμού", τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Ρένα Δούρου και τον Νάσο Ηλιόπουλο. 

"Στην πολιτική όπως και στη ζωή έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις και να ξέρεις και να χάνεις. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι σήμερα εξελέγησαν", τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:  "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές".

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

 "Έδωσαν μια μάχη πολιτικού πολιτισμού, υπερασπίστηκαν τις ιδέες και τις απόψεις τους με δυναμισμό, με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις να κερδίζεις αλλά να ξέρεις και να χάνεις, και το σημαντικότερο είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις. Ο αγώνας που έδωσαν ήταν σημαντικός. Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους όσοι κέρδισαν σήμερα, και τους υποψήφιους δημάρχους που υποστηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισαν, αλλά και όλους τους άλλους που σήμερα εξελέγησαν, Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Θα πρέπει την επόμενη τετραετία να αγωνιστούν και να κάνουν καλύτερες τις πόλεις και τις Περιφέρειές, τις τοπικές κοινωνίες, μέσα από ένα νέο θεσμικό σύστημα που προβλέπει τη συνεργασία, τη συνεννόηση, την προγραμματική σύγκλιση. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι γνωστές, οι πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές είναι γνωστές, αυτές δεν θα αλλάξουν ούτε στα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, όμως, πιστεύω ότι θα δοθεί μια δυνατότητα, όπου υπάρχει κοινός τόπος, να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις προς όφελος των πολιτών. Εμείς, τώρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές".
 
ΠΗΓΗ NEWS247.GR