Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Ξεκαθάρισμα παλαιάς φρουράς» - Οι εκτιμήσεις των αρχών για τα κίνητρα της δολοφονίας Σκαφτούρου

Ξεκαθάρισμα της παλαιάς φρουράς από μια αδίστακτη νέα γενιά που φιλοδοξεί χρόνια τώρα να βγάλει από τη μέση τους «στρατηγούς της νύχτας» ώστε να αναλάβει τα ηνία αυτή, βλέπουν πίσω από την ένα ψυχρό δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Ο «θείος Τζο» όπως ήταν το ψευδώνυμο του 55χρονου θύματος μαζί με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι και τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές, αποτέλεσαν τους 3 «στρατηγούς» της Greek Mafia όπως λένε αστυνομικές πηγές.

Ιεραρχία, μυστικότητα, δομή και πολύ χρήμα κρυβόταν πίσω από την οργάνωση που μέχρι το 2009 έλεγχε την νύχτα μέσω εγκληματικών ενεργειών υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που πρωταγωνιστούσε την περίοδο εκείνη στις έρευνες για την σύλληψη τους, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Ο Σκαφτούρος δεν ήταν κανένας τυχαίος αλλά χρόνια τώρα ανακατεύεται η τράπουλα όσον αφορά τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις ως το ποιοι θα αναλάβουν τα ηνία. Είναι μια σκακιέρα για πολύ δυνατούς παίκτες η νύχτα, η οποία πάντα βάφεται με αίμα. Οι τυχεροί μπαίνουν φυλακή και γλιτώνουν, οι υπόλοιποι έχουν τη μοίρα του θύματος» λέει ο έμπειρος αξιωματικός ενώ συνεχίζει:

«Πίσω από την εκτέλεση αυτή κρύβεται πολύ μίσος και εκδίκηση και σίγουρα ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή στους δολοφόνους τον γνώριζε καλά. Ήξερε τις συνήθειες του, γνώριζε για την πάνοπλη φρουρά που είχε γύρω του, γνώριζε ακόμη και την στιγμή που θα τον έβρισε απροστάτευτο και άρα θα ήταν ευάλωτος  σε μια δολοφονική επίθεση. Το ότι το θύμα από τότε που αποφυλακίστηκε είχε μονίμως πάνοπλους άντρες γύρω του λέει πολλά. Αυτό δεν ήταν ένα απλώς συμβόλαιο θανάτου αλλά ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο, έτσι θα το χαρακτήριζα εγώ».

Ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί τον έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στο συμπέρασμα οτι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης είναι γνώριμος του θύματος και πιθανόν να είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή στο παρελθόν αλλά για κάποιον λόγο έτρεφε μίσος για τον «θείο Τζο» και ήθελε να τον βγάλει από τη μέση, είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση.

Μέρα μεσημέρι, αδιαφορώντας αν θα υπάρχουν αθώα θύματα και σε μια περιοχή δύσβατη που αν κάτι στράβωνε και δεν πήγαινε σύμφωνα με το σχέδιο, πιθανόν οι δολοφόνοι να μην μπορούσαν εύκολα να διαφύγουν από τα βουνά που έχει η περιοχή.

«Τον ήθελα νεκρό και το πέτυχαν , έχουμε να κάνουμε επαναλαμβάνω με ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και με δολοφόνους πολύ καλά εκπαιδευμένους που γνώριζαν πως να διαφεύγουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες» καταλήγει.

Πηγή: skai.gr