Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπόλτ: «Το Πεκίνο μου άλλαξε εντελώς την ζωή, σε λιγότερο από 30''»

«Είμαι από την Τζαμάικα, οπότε δεν έχω εμπειρία στα χειμερινά σπορ. Δεν μου αρέσει το κρύο, προτιμώ τη ζέστη. Εκτός από τον στίβο, με τα μόνα αθλήματα που έχω ασχοληθεί, είναι το κρίκετ και λίγο το ποδόσφαιρο. Συνήθως δεν με ενδιαφέρουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά δεν πρόκειται να χάσω το Πεκίνο 2022 τον επόμενο μήνα».  

    Με αυτά τα λόγια, αρχίζει ο Γιουσέϊν Μπολτ το άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «Marca», όπου υπογράμμισε -ανάμεσα σε άλλα- ότι το Πεκίνο του άλλαξε εντελώς την ζωή, μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα:

    «Στο Πεκίνο, η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Θυμάμαι ακόμη τις λεπτομέρειες κάθε μεγάλου αγώνα μου. Θα έχω πάντα το Πεκίνο στην καρδιά μου, από εκεί άρχισαν όλα. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 άλλαξαν την ζωή μου σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Ο κόσμος και η ενέργεια το 2008 στο στάδιο, ήταν εξαιρετικά. 
 
    Δεν ξέρω πόσοι Τζαμαϊκανοί θα αγωνισθούν στο Πεκίνο τον επόμενο μήνα, αλλά ξέρω πώς θα νιώσουν. Δεν υπάρχει τίποτε, σαν να περπατάς στο Ολυμπιακό στάδιο και να νιώθεις την ενέργεια του πλήθους. Πριν από πολλά χρόνια, η ομάδα ελκήθρου της Τζαμάικας έγινε γνωστή από την ταινία Cool Runnings, η οποία ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους. Στους τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είχαμε την πρώτη μας ομάδα ελκήθρου γυναικών. Μου άρεσε που αποκαλούσαν το έλκηθρο τους «Mr Cool Bolt». Θα μου άρεσε, εάν οι φίλαθλοι από όλον τον κόσμο μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες του 2022», πρόσθεσε.

    «Δυστυχώς, ξένοι θεατές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες από κοντά, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό, είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αθλητές προπονούνται πολλά χρόνια και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατά την διάρκεια της πανδημίας. Όλοι τους έχουν κερδίσει την στιγμή της προβολής τους. Το ίδιο συνέβη σ' εμένα με το Τόκιο: είχα προγραμματίσει να πάω για να δω πώς ήταν να παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως θεατής και όχι ως αθλητής. Όταν παρακολουθώ χειμερινά σπορ, προτιμώ τα αθλήματα ταχύτητας, όπως το σκι κατάβασης, το σνόουμπορντ και φυσικά το έλκηθρο και την ομάδα της Τζαμάικας. Φυσικά, δεν θα είμαι στο Πεκίνο, αλλά ανυπομονώ να ξαναδώ τη «Φωλιά του Πουλιού» γεμάτη αθλητές και θεατές. Για να πω την αλήθεια, τώρα έχω επικεντρωθεί στο να είμαι καλός πατέρας και να υποστηρίζω τον στίβο με διαφορετικούς τρόπους. Δεν μου λείπει το τρέξιμο και πολύ περισσότερο η προπόνηση. Αυτό που μου λείπει, είναι να νιώθω την ενέργεια των θεατών».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ