Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ρωσικό διυλιστήριο τυλίγεται στις φλόγες μετά την πτώση ουκρανικού drone-καμικάζι

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στην τοποθεσία Νοβοσαχτίνσκ, η οποία βρίσκεται 8 χλμ από την Ουκρανία. 

Σε drone-«καμικάζι» που ξεκίνησε από την Ουκρανία αποδίδουν οι ρωσικές αρχές το ξέσπασμα φωτιάς σε διυλιστήριο πετρελαίου κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ της Ρωσίας, Βασίλι Γκολούμπεφ, επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στην τοποθεσία Νοβοσαχτίνσκ, η οποία βρίσκεται 8 χλμ από την Ουκρανία.  

Οι εργασίες του διυλιστηρίου διεκόπησαν, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αργότερα βρέθηκαν δύο drones στο σημείο.

«Ένα από αυτά συγκρούστηκε, προσέκρουσε σε μονάδα μεταφοράς θερμότητας και μετά ξεκίνησε η φωτιά. Το δεύτερο πέταξε μακριά», ανέφερε τοπική πηγή που δεν κατονομάζεται στο πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία βρετανική έκθεση στρατιωτικών πληροφοριών αναφέρει ότι η Ρωσία υφίσταται «εξαιρετικές» απώλειες στην ανατολική Ουκρανία.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR), που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, ανέφερε ότι 2.128 στρατιώτες της σκοτώθηκαν και άλλοι 8.897 τραυματίστηκαν φέτος.

Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερο από το 50% της αρχικής του δύναμης, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 
 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness