Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άγιος Νικόλαος: Εγκαινιάστηκε το παγκόσμιο μνημείο της Ορθοδοξίας στο Σημείο Μηδέν


Σε μια ιστορική τελετή και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, του εθνικού προσκυνήματος, που άνοιξε τις πύλες του για τους πιστούς την ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι αυτός ο Ναός θα κοσμεί το Σημείο Μηδέν για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.
«Θα είναι ένα μέρος για όλους όσοι έρχονται σε αυτό τον ιερό χώρο, για να φανταστούν και να οραματιστούν έναν κόσμο, όπου το έλεος είναι αναπόφευκτο, η συμφιλίωση είναι επιθυμητή και η συγχώρεση είναι δυνατή», έγραψε στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
Πιστοί και σημαντικές προσωπικότητες παρέστησαν στα εγκαίνια, σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ενώ φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η 46η κληρικολαϊκή συνέλευση για την οποία έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες από όλες τις πολιτείες της Αμερικής.