Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εσθονία: Ολοκλήρωσε το πρώτο τμήμα του τείχους στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Εσθονία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του τείχους στα σύνορά της με τη Ρωσία, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων της με τη χώρα.Η Εσθονία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του τείχους στα σύνορά της με τη Ρωσία, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων της με τη χώρα.

Οι αρχές της Εσθονίας ολοκλήρωσαν το πρώτο τμήμα οχυρωματικών έργων στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σύμφωνα με την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή του μικρού κράτους της Βαλτικής.

Το τμήμα μήκους 23,5 χιλιομέτρων του τείχους στο νοτιοανατολικό τμήμα του κράτους-μέλους της ΕΕ και του NATO ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ασφάλεια των συνόρων είναι σημαντικότερη παρά ποτέ», είπε ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Έγκερτ Μπέλιτσεφ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Θύμισε επίσης την κρίση στα ανατολικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πέρυσι, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν σε χώρες της Ευρώπης παράτυπα μέσω της Λευκορωσίας.

Η Εσθονία άρχισε να ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της με τη Ρωσία, μήκους 338 χιλιομέτρων, πριν από μερικά χρόνια.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων