Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Γαλλία: Προσφυγή μέσων ενημέρωσης κατά του LinkedIn

Γύρω στις 50 γαλλικές εφημερίδες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σε βάρος του αμερικανικού μέσου επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn για να το υποχρεώσουν να σεβαστεί την ισχύουσα νομοθεσία για τα γειτονικά δικαιώματα, ανακοίνωσε σήμερα η Συμμαχία για τον Τύπο Γενικής Ενημέρωσης (APIG).

Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει εδώ και πέντε χρόνια στα πρακτορεία ειδήσεων και στα μέσα ενημέρωσης να λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση από τις πλατφόρμες, όταν τα περιεχόμενά τους επαναχρησιμοποιούνται από τους γίγαντες της ψηφιακής οικονομίας.

«Το LinkedIn χρησιμοποιεί περιεχόμενα του γαλλικού Τύπου χωρίς άδεια και χωρίς αμοιβή εδώ και πέντε χρόνια», εξηγεί ο Πιέρ Λουέτ, πρόεδρος της APIG και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Les Echos-Le Parisien, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Le Figaro.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness