Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

«Χαστούκι» και από τη Γαλλία στην Τουρκία: «Είναι καιρός να τεθεί τέρμα στις προκλήσεις»

Η Γαλλία έρχεται να προστεθεί στις χώρες που για άλλη μια φορά καταδικάζουν την Τουρκία για τις προκλήσεις στη ρητορική και το πεδίο

Ράπισμα στην Τουρκία και από τη Γαλλία για την προκλητική στάση της απέναντι στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και στο πεδίο όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ.

«Είναι καιρός να τεθεί ένα τέρμα στις προκλήσεις. Δεν υπάρχει χώρος για αναθεωρητισμούς» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος διπλωμάτης στην Καθημερινή.

Όπως τονίζει, μάλιστα, «η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη σταθερότητα κάθε απόπειρα εναντίον της κυριαρχίας της Ελλάδας ή της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε, λοιπόν, στο πλευρό της Ελλάδας – αυτό είναι άλλωστε το νόημα της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Ελλάδας και της Γαλλίας – έχοντας κατά νου ότι η Ελλάδα παίζει μείζονα ρόλο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Είχε προηγηθεί η καταδίκη από Γερμανία και ΗΠΑ για την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας με τον «χάρτη Μπαχτσελί» για τον οποίο ακόμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει απαντήσει στο δημόσιο ερώτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αν ο προκλητικός χάρτης αυτός είναι επίσημη θέση ή προβοκάτσια της Άγκυρας.

Ο Μενέντεζ «φρενάρει» τα F16 στην Άγκυρα

Εντωμεταξύ ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για τα F16 έστειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πωλούν στρατιωτικό υλικό με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Διευκρινίζοντας ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι υπάρχουν σειρά προβλημάτων με την Τουρκία και ανέφερε ενδεκτικά την πρόθεση της Άγκυρας να προμηθευτεί S400 από τη Ρωσία αλλά και τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σημείωσε ότι η λίστα των θεμάτων είναι μεγάλη και δεν έχει διαπιστώσει διάθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν τα ζητήματα αυτά να επιλυθούν.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων