Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΗΠΑ: Η μη αντίδραση της Χάρις στην κατηγορία για γενοκτονία από το Ισραήλ

Φοιτήτρια σε ομιλία της Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία κατά των Παλαιστίνιων με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να την ενθαρρύνει.

Η ενέργεια της Κάμαλα Χάρις να ενθαρρύνει φοιτήτρια η οποία, παρουσία της, μίλησε για εθνική γενοκτονία από την πλευρά του Ισραήλ έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συζητούσε με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον της Βιρτζίνια για σειρά θεμάτων. Φοιτήτρια πήρε το λόγο και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν πολλές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, βλέπουμε ότι και πάλι διατέθηκαν πολλά χρήμαστα για το Ισραήλ. Με πονάει αυτό γιατί το Ισραήλ προχωρά σε γενοκτονία και εκτοπισμό ανθρώπων, δεν γίνεται να μην το γνωρίζετε αυτό".

Η αντίδραση της Χάρις εξέπληξε: "Η φωνή σας και η αλήθειά σας πρέπει να ακουστούν. Δεν είναι δυνατόν να κατασταλλούν. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η ενότητα, όχι όμως και η ομοιορφία. Δεν μπορούμε, στο όνομα της ενότητας, να λέμε σωπάστε".

Ηταν αν μην τι άλλο μία γενναία τοποθέτηση από τη γυναίκα που κατέχει και τη δεύτερη πιο ισχυρή θέση στο πολιτικό οικοδόημα των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR