Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ισπανία: Οι σοσιαλιστές θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν "προοδευτική" κυβέρνηση

Ο αρχηγός των ισπανών σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να σχηματισθεί μια κυβέρνηση "προοδευτικών δυνάμεων" στην Ισπανία, όταν και εφόσον ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αποτύχει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο Σάντσεθ επανέλαβε μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Φίλιππο ότι αποτελεί υποχρέωση του Ραχόι να προσπαθήσει πρώτος να κερδίσει μια πλειοψηφία και ότι το σοσιαλιστικό κόμμα θα ψηφίσει εναντίον του, αποκλείοντας έτσι και πάλι το ενδεχόμενο να σχηματισθεί ένας γερμανικού τύπου "μεγάλος συνασπισμός".

"Θα περιμένουμε την προσπάθεια του κ. Ραχόι και, αν αποτύχει, το σοσιαλιστικό κόμμα θα κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει για να σχηματίσει μια κυβέρνηση αλλαγής, προοδευτική και μεταρρυθμιστική", δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness