Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

MKO: «Σχεδιασμένη επιχείρηση εξόντωσης» από το καθεστώς Λουκασένκο ο θάνατoς του Βιτάλι Σίσοβ

Η μη κυβερνητική οργάνωση του Βιτάλι Σίσοβ (Vitaliy Shishov), που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κίεβο, καταγγέλλει «σχεδιασμένη επιχείρηση» από το καθεστώς του Αλεξάντρ Λουκασένκο για την «εξόντωση» ενός ανθρώπου που βοηθούσε όσους διέφευγαν την καταστολή στην Λευκορωσία.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μία σχεδιασμένη από τους “τσεκιστές” (υπηρεσίες ασφαλείας) επιχείρηση για την εξόντωση ενός πραγματικά επικίνδυνου για το λευκορωσικό καθεστώς ανθρώπου», καταγγέλλει η οργάνωση «Το Σπίτι της Λευκορωσίας στην Ουκρανία» μέσω του Telegram.
«Ο Βιτάλι παρακολουθείτο και η (ουκρανική) αστυνομία είχε ενημερωθεί. Είχαμε ειδοποιηθεί επανειλημμένως τόσο από τοπικές πηγές όσο και από άτομα στην Λευκορωσία για την πιθανότητα κάθε είδους προβοκάτσιας που έφθανε μέχρι την απαγωγή ή την εξόντωση», αναφέρει η ΜΚΟ.
Ο Βιτάλι Σίσοβ, 26 ετών, αναγκάσθηκε να διαφύγει στην Ουκρανία το φθινόπωρο του 2020 εξαιτίας της ενεργητικής συμμετοχής του τον Αύγουστο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την χώρα και της εναντίωσή του στο καθεστώς. Ήταν διευθυντής της οργάνωσης «Το Σπίτι της Λευκορωσίας στην Ουκρανία», η οποία προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους που διαφεύγουν την καταστολή στην Λευκορωσία.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr

 

 

 

    

randomness