Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Λι ζητεί μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο κεντροαριστερός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Τζε-μιουνγκ ζήτησε σήμερα από το οικονομικό του επιτελείο μέτρα για τη σταθεροποίηση των τιμών, λέγοντας ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής προκαλεί «τεράστιο πόνο» στους πολίτες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τόνισε σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η ακρίβεια «προκαλεί τεράστιο πόνο στον λαό, οπότε παρακαλώ ελέγξτε την τρέχουσα κατάσταση, δείτε εάν υπάρχουν πιθανά μέτρα και να μου τα αναφέρετε ακόμη και πριν από την επόμενη συνάντησή μας», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υψηλή τιμή των στιγμιαίων νουντλς.

Οι τιμές των πουλερικών και των αυγών έχουν αυξηθεί μετά την έξαρση κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών στη Βραζιλία, επεσήμανε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στον πρόεδρο Λι.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει περιορίσει τις εισαγωγές πουλερικών από τη Βραζιλία.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2025, καθώς οι εξαγωγές και η κατανάλωση παρέμειναν στάσιμες εν μέσω ανησυχίας για τον αντίκτυπο των αμερικανικών δασμών, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων