Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ στοχοποίησε την K-pop

To Γενάρη του 2016, ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες αναζητούσαν τους τρόπους να τιμωρήσουν τη Βόρειο Κορέα για την τέταρτη δοκιμή πυρηνικής βόμβας, οι Νοτιοκορεάτες είχαν εκφράσει τη δυσανασχέτηση τους με K-pop. Στις 5 τα ξημερώματα, ανήμερα του εορτασμού των 33ων γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των χωρών (έχει εύρος 4 χιλιομέτρων), είχαν τοποθετηθεί 11 τεράστια μεγάφωνα (στην πλευρά της Νοτίου Κορέας) και άρχισαν να εκπέμπουν -στη διαπασών- μηνύματα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρειο Κορέα, την ανωτερότητα της δημοκρατίας στη Νότιο Κορέα, ειδήσεις από όλον τον κόσμο και δημοφιλή τραγούδια της Κ-pop. Ένα είναι αυτό που ακολουθεί από το συγκρότημα με όνομα Big Bang και τίτλο το “Bang, bang, bang”.

Η επιλογή της Νοτίου Κορέας να 'κλείσει' το πρόγραμμα της προπαγάνδας με K-pop δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι γνωστό πως στην άλλη πλευρά υπάρχουν εκατομμύρια φαν της συγκεκριμένης μουσικής. Αυτοί, κατά τον Κιμ Γιονγκ Ουν καταπατούν νόμους (αγοράζουν κάτι που είναι απαγορευμένο στη χώρα) και τιμωρούνται πολύ αυστηρά, όταν συλλαμβάνονται. Συνήθως εκτίουν ποινές φυλάκισης σε στρατόπεδα -όπου δουλεύουν όλη μέρα, υποσιτίζονται και σπάνια βλέπουν το φως της ημέρας.

Οι πληροφορίες ήθελαν τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες να ολοκληρώνουν τη μετάδοση, ανοίγοντας πυρ κατά των μεγαφώνων.

Παρ' όλα αυτά, το 2018 έγινε μια κίνηση καλής θέλησης και από τις δυο πλευρές, ώστε να γίνει στην Πιονγιάνγκ η πρώτη εμφάνιση Νοτιοκορεατών καλλιτεχνών, έπειτα από διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας. Το event είχε τίτλο “Spring is coming' και την Πρωταπριλιά πέρασαν τα σύνορα 190 μέλη της K-pop σκηνής, για δυο εμφανίσεις στο East Pyongyang Grand Theater -χωρά 1500 θεατές. Ξεκάθαρα είχαν να ακολουθήσουν σειρά από 'πρέπει', ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

ΠΗΓΗ ΝEWS247.GR