Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σενάρια ανασχηματισμού στην Τουρκία Ξεπηδούν από τις πυρκαγιές που καίνε τη χώρα

Δραματικά αυξάνεται κάθε ημέρα που περνά η δυσαρέκεια εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές στη γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με τo ertnews.gr. Η οργή του κόσμου για τη διαχείριση της κρίσης με τις πυρκαγιές απειλεί πλέον έντονα τη σταθερότητα της κυβέρνησης και έχει πλήξει σοβαρά τη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου.
Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα για τις αντιδράσεις μέσα και έξω από την Τουρκία, για την αδυναμία του τουρκικού κράτους να διαχειριστεί την πύρινη καταστροφή.
Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επέκρινε δριμύτατα μια εκστρατεία βοήθειας προς την Τουρκία μέσω τουίτερ, υποστηρίζοντας υποστήριξε ότι οργανώθηκε στο εξωτερικό και από ένα μόνο κέντρο, και ξεκίνησε με ιδεολογικά κίνητρα, για να δείξει το κράτος μας ως ανήμπορο.  Το κράτος μας στέκεται όρθιο. Τα περισσότερα εναντίον μας είναι ψευδείς ειδήσεις ανέφερε.
Όμως ενώ η νότια Τουρκία συνεχίζει να φλέγεται, μια πολιτική  φωτιά, άρχισε σιγοκαίει στην Άγκυρα, με σενάρια ότι ο πρόεδρος Ερντογάν βλέποντας να αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον του, μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, φορτώνοντας έτσι τα λάθη στους υπουργούς του.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr