Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Δεν παραιτούμαι, ο Πεκέρ θα το πληρώσει

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε η συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών στο κανάλι «ΧαμπέρΤουρκ» απαντώντας στις καταγγελίες για τις σχέσεις του με τη μαφία. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώπιον 4 δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι στόχος αυτών των αποκαλύψεων του οργανωμένου εγκλήματος είναι η καταστροφή της Τουρκίας, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Στη δε ερώτηση για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών απάντησε «όχι». «Γιατί το λέτε αυτό; Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν μπορεί να βασιστεί νομικά πουθενά μία παραίτησή μου.

Ο πρόεδρος είναι ο ηγέτης μου. Γνωρίζει πολύ  καλά πώς εκτελώ τα καθήκοντά μου και πώς εκπροσωπώ το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία», δήλωσε κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι είναι ο άνθρωπος για τον οποίο έχει ζητηθεί η παραίτηση τις πιο πολλές φορές από τον καθένα στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Και την ώρα που ο Σοϊλού μιλούσε στο κανάλι «ΧαμπέρΤουρκ», ο Τούρκος αρχι-μαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, ανακοίνωνε την ημερομηνία του 8ου βίντεο και του τελειωτικού χτυπήματος κατά του υπουργού Εσωτερικών.

«Την Κυριακή θα σε αποτελειώσω. Την Κυριακή θα σε φάω ωμό. Είσαι ένας ψεύτης», έγραψε στο λογαριασμό του στο τουίτερ ο Σεντάτ Πεκέρ, κατηγορώντας παράλληλα το γιο του Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι συναναστρέφεται καθημερινά με εμπόρους ναρκωτικών, ενώ αποκάλεσε και τον ίδιο τον Τούρκο ΥΠΕΣ ως «τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών».

«Τις τιμές εσύ τις γνωρίζεις πολύ καλά. Μήπως αυτοί που πιάσατε ήταν οι ανταγωνιστές σας; Την Κυριακή θα σε αποτελειώσω», έγραψε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι ο Πεκέρ θα βρεθεί και θα τιμωρηθεί, όπως του αρμόζει.

«Εσύ είσαι αυτός που θα μπει φυλακή, Λουσάτε Σουλεϊμάν, πίστεψέ με», ήταν η απάντηση του Τούρκου αρχιμαφιόζου, που ολοκλήρωνε την κάθε του πρόταση με τη φράση «είσαι ψεύτης».

 

 

    

randomness