Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Τουλάχιστον 6 χρυσωρύχοι νεκροί από κατολίσθηση στη Βολιβία

Τουλάχιστον έξι χρυσωρύχοι που εργάζονταν σε όχθη ποταμού καταπλακώθηκαν όταν έγινε κατολίσθηση στη βορειοανατολική Βολιβία, σύμφωνα με κατοίκους που πήραν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε την Κυριακή το απόγευμα κοντά στην κοινότητα Μαπίρι, που διοικητικά υπάγεται στον νομό της πρωτεύουσας Λα Πας.

«Χθες [σ.σ. προχθές Κυριακή] βρήκαμε δυο πτώματα και σήμερα [χθες Δευτέρα] ανασύραμε κι άλλα», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, ο Ουμπάλντο Τόρες, κάνοντας λόγο για «πέντε νεκρούς και έναν επιζώντα».

Στο κέντρο υγείας της Μαπίρι ο Ρούντι Σαλσέδο, τοπικός πολιτικός ηγέτης, επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Unitel.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν κατοίκους που προσπαθούν να βγάλουν τα πτώματα των θυμάτων από όγκους λάσπης στην όχθη ποταμού.

Ο Εντουάρντο ντελ Καστίγιο, υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι «θαμμένοι».

«Άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Οι χρυσωρύχοι, σύμφωνα με τις αρχές, εργάζονταν νόμιμα, ήταν μέλη συνεταιρισμού που έχει λάβει άδεια για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων