Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Paris Masters (Γύρος των «16»): Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Αν και «ζορίστηκε» αρκετά στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) έδειξε την κλάση του στα κρίσιμα σημεία και στο τάι-μπρέικ κι επικράτησε με 2-0 του Γάλλου, Κορεντίν Μουτέ (νο64), παίρνοντας την πρόκριση στους προημιτελικούς του Paris-Masters.

Τα σετ: 6-3, 7-6(3)

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ. Κράτησε το απόλυτο στο σερβίς του και στο κατάλληλο σημείο (στο 8ο γκέιμ) έκανε το μπρέικ (5-3), τελειώνοντας με άνεση το σετ με «love game» (6-3).

Στο δεύτερο σετ ο Γάλλος, έχοντας θερμή στήριξη απ’ το κοινό έδειξε πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Οι δύο τενίστες κράτησαν δίχως την παραμικρή απώλεια, το σερβίς τους (6-6) ως το τάι-μπρέικ, όπου «μίλησε» η ανωτερότητα και η τεχνική του Τσιτσιπά. Αν κι ο Μουτέ ξεκίνησε με 2-0 στο δικό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με δύο δικούς του πόντους, έκανε το πρώτο μπρέικ και στο φινάλε «έσπασε» άλλα δύο σερβίς του Γάλλου, φτάνοντας στο 7-3.

Στον προημιτελικό, ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ισπανό, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και τον Αμερικανό, Τόμι Πολ.

    

 

Απόψεις

Μπορεί όλες οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου και την υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη, ωστόσο κάποιοι κυβερνητικοί...