Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ιταλία: Ο Λοκατέλι «έλαμψε» και η Μίλαν νίκησε τη Γιούβε

Με πρωταγωνιστή τον Μανουελ Λοκατέλι, η Μίλαν «έσπασε την κατάρα» και νίκησε τη Γιουβέντους με 1-0, χθες στο Σαν Σίρο, για την 9η αγωνιστική της Serie A. Οι «ροσονέρι» είχαν να κερδίσουν τη «μεγάλη κυρία» από το 2012.
 
Το απίστευτο γκολ του Λοκατέλι στο 65' ήταν αρκετό και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Μίλαν να πανηγυρίσουν με τα... γνωστά «όλε» τη νίκη στο ντέρμπι.  

Παράπονα Αλέγκρι για τη διαιτησία

Η Μίλαν κέρδισε τη Γιουβέντους με 1-0 στο Σαν Σίρο, για την 9η αγωνιστική της Serie A. Οι «ροσονέρι» είχαν να κερδίσουν τη «μεγάλη κυρία» από το 2012 και τα κατάφεραν το Σάββατο, μειώνοντας τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την ομάδα του Τορίνο. Ο προπονητής, πάντως, της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στάθηκε στην διαιτησία και στο τέρμα, που ακυρώθηκε, της ομάδας του στο 37ο λεπτό, δηλώνοντας πως οι παίκτες της Μίλαν έκαναν τον διαιτητή να αμφιβάλει με την στάση τους και τις διαμαρτυρίες τους:

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Δυστυχώς, το γκολ μετρούσε, αλλά οι διαμαρτυρίες των παικτών της Μίλαν έκαναν τον διαιτητή να αμφιβάλει για την απόφασή του. Πρέπει να συγχαρώ την ομάδα μου για την εμφάνιση κόντρα σε μια καλά οργανωμένη Μίλαν, που τα έδωσε όλα. Είχε ένα σουτ σε κάθε ημίχρονο, αλλά έπαιξε δυνατά, συγκεντρωμένα και ο Λοκατέλι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.»
 
Η Σαμπντόρια είναι το «αφεντικό» της Γένοβας. Στο "Derby della Lanterna" οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν χθες με 2-1 της Τζένοα. Ο Μούριελ άνοιξε το σκορ για την Σαμπντόρια στο 12'. Στο 24' ο Ριγκόνι έκανε το 1-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ιτσο με αυτογκόλ στο 47'. 

«Ανάσα» για την Ουντινέζε

Ουντινέζε και Πεσκάρα «καίγονταν» για τους βαθμούς, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στο τέλος μια σημαντική νίκη, με 3-1.

Οι «φριουλάνι», με τον Ορέστη Καρνέζη πάντοτε βασικό κάτω από τα δοκάρια, προηγήθηκαν 2-0 με ισάριθμα γκολ του Σίριλ Τερό, μείωσε για την ομάδα από το Αμπρούτσο ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με πέναλτι ο Ντούβαν Ζαπάτα. Συνοπτικά: Ουντινέζε-Πεσκάρα  3-1 (9΄ πεν., 71΄ Τερό, 90΄+ πεν. Ζαπάτα - 74΄ Ακουιλάνι).

 

(ΑΠΕ)

 

 

 

randomness