Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκος Σταυρογιάννης: «H 48η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα αναστοχασμού, επαγρύπνησης και απολογισμού»

Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε με πολλές δυσκολίες μέσα σε τραγικές συνθήκες για τον Κυπριακό Ελληνισμό μετά την εισβολή των Τούρκων στη Μεγαλόνησο.

Η 24η  Ιουλίου είναι ημέρα Εθνικής  μνήμης και περισυλλογής για το διπλό έγκλημα μιας εθνικής προδοσίας  και τραγωδίας για τους Έλληνες της Κύπρου. Είναι συγχρόνως μέρα αναστοχασμού, επαγρύπνησης και απολογισμού για όλη την μεταπολιτευτική περίοδο. Για τα επιτεύγματα αλλά και τα λάθη, τις παραλείψεις και τις διαχρονικές μας παθογένειες. Σήμερα οι προκλήσεις είναι πολλές και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μεγάλοι.

Το παγκόσμιο σύστημα διεθνούς ασφάλειας έχει χάσει πλέον την ισορροπία του από την αμετροέπεια και την βαναυσότητα των διεθνών δρώντων όπως η κατοχική και αναθεωρητική Τουρκία. Γι’ αυτό περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει  όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, τα δημόσια πρόσωπα αλλά και η κοινωνία των πολιτών να περιφρουρήσουμε και να ενισχύσουμε την εθνική ενότητα και τη δημοκρατία. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ενδυνάμωση, την εμβάθυνση και την ουσιαστική λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, και την ευημερία όλων των πολιτών, και ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την νέα γενιά. Για να επιτευχθεί αυτό  χρειάζεται όραμα και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, με εθνική συνεννόηση και πατριωτική συνείδηση, στέλνοντας ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα σε όλους, φίλους και εχθρούς, εταίρους και αντιπάλους.

    

 

Απόψεις

randomness