Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εφιαλτικές ημέρες και νύχτες ζει η Φθιώτιδα !

Με δύο μόνο λέξεις το χθεσινό πρωτοσέλιδο του Λαμιακού Τύπου περιγράφει τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η περιοχή μας. “Φλέγεται η Φθιώτιδα” ήταν ο τίτλος της εφημερίδας και μέσα σε αυτές τις δύο λέξεις απεικονίζεται η δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρο το νομό.
Στη Μακρακώμη σημειώθηκαν θερμοκρασίες που αποτελούν πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Παραμιλάνε όλοι οι μετεωρολόγοι με το ύψος που “σκαρφάλωσε” ο υδράργυρος (46,3 ).
Στο Λογγίτσι οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν τις περιουσίες των ανθρώπων. Η φωτιά είναι σε ύφεση με ολονύκτια προσπάθεια των πεζοπόρων και επίγειων δυνάμεων παρόλο που υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην παροχή νερού λόγο του εδάφους, οι υδροφόρες του Δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας προσέφεραν τα μέγιστα!
Ο καύσωνας προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και στο Δήμο Δομοκού. Η υπερκατανάλωση και η αλόγιστη χρήση του νερού έχουν ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση πολλών οικισμών, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας του χειμώνα και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την περίοδο.
Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνουν από το Δήμο Δομοκού, παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων με κίνδυνο να υπάρξει σοβαρή έλλειψη νερού.
Δεδομένης της κατάστασης και του γεγονότος ότι η επάρκεια του νερού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, η Δημοτική Αρχή ζητά την ευαισθητοποίηση όλων, κατοίκων και επισκεπτών, για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης του νερού σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
 Χρ.Α

Φωτογραφίες

    

randomness