Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ένα κενό… εξουσίας (!)

• Κύριε Διευθυντά,

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η επανέναρξη της συνεργασίας της ΔΕΔΑ, με το Δήμο Λαμιέων, για την επέκταση και ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου, μέσα στα όρια του Δήμου.

Μάλιστα ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι το συνολικό μήκος της νέας γραμμής μεταφοράς θα έχει μήκος 100 χιλιομέτρων.

Σίγουρα πρόκειται για τεράστιο έργο, το οποίο θα δώσει ώθηση σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ παράλληλα να βοηθάει σημαντικά στην εξάλειψη των περιβαλλοντικών ρυπών.

Όμως η όλη διαδικασία επανέναρξης των εργασιών, παρουσιάζει ένα κενό… εξουσίας (!) αφού δεν ακούστηκε στις κοινές εξαγγελίες των υπευθύνων η ίδρυση και λειτουργία τόσο διοικητικής υπηρεσίας όσο και της αντίστοιχης τεχνικής υπηρεσίας.

Η μεν διοικητική υπηρεσία, πλήρως στελεχωμένη, θα μπορεί να παραλαμβάνει, αιτήσεις ενδιαφέροντος για παροχή εγκατάστασης φυσικού αερίου, σε χρόνο, αισθητά μειωμένο σε σχέση με την επικρατούσα, τωρινή, κατάσταση, όπου οι αιτήσεις στοιβάζονται στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΔΑ απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η δε τεχνική υποστήριξη, σε τοπικό επίπεδο και με πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό, είναι απόλυτα απαραίτητη, με την ανάπτυξη ενός τόσο μεγάλου δικτύου διανομής.

Παράλληλα η ίδρυση των δύο αυτών απαραίτητων υπηρεσιών και η εκπαίδευση των αντίστοιχων στελεχών, δημιουργεί θέσεις εργασίας για αρκετούς νέους Λαμιώτες.

Ο κύριος Δήμαρχος, με τους συνεργάτες του, ας πιέσει την ΔΕΔΑ, για τη δημιουργία των δύο, αυτών, υπηρεσιών.


Νικ. Καλαντζής
Συνταξιούχος Δάσκαλος

 

 

    

randomness