Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λίγες σκέψεις για την ΠΕΛ

Καταθέτοντας την άποψή μου σχετικά με την προτεινόμενη λύση για τη χρήση των χώρων της Πανελλήνιας Έκθεσης, θα πρότεινα:

1.Να διατηρηθούν οι υπάρχοντες στεγασμένοι χώροι (κτίρια 1,2,3) οι οποίοι αφού εναρμονιστούν εξωτερικά με τις προτεινόμενες λύσεις, να δοθούν για χρήση στα αναπτυξιακά τμήματα των συλλόγων της πόλης που καλλιεργούν τα αθλήματα πετοσφαίρισης (βόλεϊ), καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και χειροσφαίρισης (χάντμπολ).

Θα πρέπει, βέβαια, να γίνουν και οι ανάλογες βελτιώσεις στους εσωτερικούς χώρους, ώστε να γίνουν κατάλληλοι για χρήση.

Παράλληλα, να τοποθετηθούν λυόμενες κερκίδες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για επίσημους αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων αλλά και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Με τη μεταφορά των αναπτυξιακών τμημάτων στους χώρους που προανέφερα και με παράλληλη επίσημη έναρξη της λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου στην οδό Ανθέων, θ’ αποσυμφορηθεί η λειτουργικότητα του κλειστού ΔΑΚ, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες της πόλης που συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα θα γίνει δυνατή η διεκδίκηση διοργανώσεων εθνικών ομάδων και μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

2. Όσον αφορά του υπάρχον κτίριο διοίκησης της πρώην ΠΕΛ, θα μπορούσε και με τον κατάλληλο εξυγχρονισμό, ν’ αποτελέσει το διοικητικό κέντρο του νέου πολυχώρου, με παράλληλη μεταφορά των υπηρεσιών της αντιδημαρχίας πολιτισμού-αθλητισμού στο συγκεκριμένο χώρο.

Άλλωστε, ο κύριος όγκος των αθλητικών δραστηριοτήτων θα τελείται πλέον στο συγκεκριμένο πολυχώρο, σε ενοποίηση με τις υπόλοιπες αθλητικές υποδομές, με συνέπεια να απαιτείται η άμεση παρουσία και δράση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

3. Σε επίκαιρα σημεία του πολυχώρου, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών Α’ Βοηθειών με 24ωρη λειτουργία με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση, όπως επίσης και σταθμός κτηνιατρικής υποστήριξης.

Νικ. Καλαντζής
Συνταξιούχος Δάσκαλος