Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νοσοκομειακές υπηρεσίες: Κορωνοϊός και ενημέρωση στο Νοσοκομείο Λαμίας (ΓΝΛ)

   Ημέρα Δευτέρα 18 Ιουλίου, το έκτακτο περιστατικό (εγκεφαλικό επεισόδιο σε 88χρονη), μετά την ταλαιπωρία στο τμήμα επειγόντων εισήλθε στην Παθολογική Κλινική (σε 4κλινο θάλαμο). Μετά από 2 ημέρες, σε άλλη ασθενή του θαλάμου διαγνώστηκε κορωνοϊός! Ακολούθησαν τεστ για τα υπόλοιπα άτομα και η ασθενής με το εγκεφαλικό βρέθηκε κι αυτή θετική, όπως και ο συνοδός της. Ο πλημμελής έλεγχος του Νοσοκομείου είναι φανερός.

   Η ασθενής μεταφέρθηκε στο άλλο κτίριο (Πέτρινο) του Νοσοκομείου. Η αδυναμία πρόσβασης είναι γνωστή, αλλά ήλπιζα στην τηλεφωνική ενημέρωση. Είπαν ότι 6-8 μμ κάθε μέρα, μπορούν οι συγγενείς να τηλεφωνούν σε κάποιον αριθμό και θα τους απαντήσουν.

   Όλο το δίωρο κάθε μέρα είμαι στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να πετύχω μια κλήση. Όμως μέχρι τώρα μόνο σε 2 μέρες αυτό έγινε δυνατό. Στις υπόλοιπες, το τηλέφωνο είναι απασχολημένο ή χτυπά χωρίς απάντηση! Ήδη έχω τρεις μέρες και σήμερα Παρασκευή είναι και τέταρτη, που δεν έχω ενημέρωση. Η ασθενής έχει 11 μέρες συνολικά.

   Η … σπουδαία οργάνωση του ΓΝΛ έβαλε όλους μας να είμαστε με το ακουστικό στο χέρι, προσπαθώντας να πετύχουμε ελεύθερη τηλεφωνική γραμμή. Από τη στιγμή που είναι γνωστά τα τηλέφωνα των συνοδών των ασθενών, είναι απλούστερο, να καλέσει από το Νοσοκομείο και σε 1-2 λεπτά της ώρας να ενημερώνει καθένα μας.

   Δεν δέχομαι ότι είναι πολλά τα περιστατικά. Πιστεύω ότι είναι λίγη η ευαισθησία του Ανθρώπου, ο οποίος πρέπει να κυριαρχεί από την ιατρική γνώση. Στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για υπερήλικο άτομο (εδώ είναι 88 ετών), που εισήλθε για άλλο ιατρικό πρόβλημα και κόλλησε κορωνοϊό στο ΓΝΛ.  

   Για να διευκολύνω το ΓΝΛ (τμήμα κορωνοϊού), αν θέλει να με ενημερώσει, μπορεί στο ωράριο 6-8 μμ, να μου τηλεφωνήσει στο 2231039582 και με δύο λόγια να με ενημερώσει. Θα περιμένω, όχι μόνο την σημαντική ενημέρωση για την κατάσταση της ασθενούς, αλλά και την απόδειξη της ευαισθησίας του ΓΝΛ.

  Αλλιώς, αιδώς …

 

Kωνσταντίνος Αθ. Μπαλωμένος
Φυσικός

    

 

Απόψεις