Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τα κεφάλια ψηλά !!

Εκφράζω συστηματικά και διαχρονικά πολιτική άποψη για την τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν κρύφτηκα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια.

Για τους γνωρίζοντες, δεν οφείλω τίποτα από την επαγγελματική και κοινωνική μου δραστηριότητα σε κομματική ή πολιτική τοποθέτηση ή εξάρτηση. Είμαι συνειδητά δεξιός, συνειδητά με εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

Ασκώ κριτική σε κακώς κείμενα, παλεύω για την αυτονομία μου και το πολιτικό μου στίγμα. Πάντως, δουλίτσες δεν έκανα με οποιαδήποτε κυβέρνηση κρύβοντας τα πολιτικά μου πιστεύω ή αντιθέτως εξαργυρώνοντας τεμενάδες και φιλοφρονήσεις. Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι δεν βγαίνουν μπροστά για την παράταξή μου πρόσωπα που έχουν αληθινά στηριχτεί από αυτήν την παράταξη.

Και επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά και κοινωνικοπολιτικά χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αναδειχθεί επικαλούμενοι την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μου προξενεί επίσης εντύπωση ότι ενώ έχουν θέσεις ευθύνης δεν στηρίζουν την πολιτική και τις ιδέες της. Νιώθω πάντα στα δύσκολα μία ιδιαίτερη μοναξιά. Το ομολογώ. Σίγουρα όμως δε νιώθω σκιά του εαυτού μου. Δε νιώθω ξένος προς τις αρχές και τις αξίες μου.

Νιώθω την γλυκιά γεύση του ωραίου αγώνα των επιχειρημάτων και των ιδεών. Πολλοί είμαι σίγουρος ότι νιώθουν αυτή τη μοναξιά. Συντριπτικά πολλοί. Όσοι δεν γνωρίζουν εξαρτήσεις και αλισβερίσι. Όσοι τολμούν. Θα έρθει και εκείνη η ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία θα βρει εκείνη την έκφραση που θα υπερκεράσει παθογένειες και συντεχνίες. Και δεν θα αργήσει εκείνη η ώρα.

Η σπίθα χρειάζεται και ο σωστός καιρός. Ως τότε τα κεφάλια ψηλά. Η συνέπεια και η πίστη είναι ακριβές ιδιότητες.

Δεν αγοράζονται, δεν κληρονομούνται. Το κυριότερο, δεν ηττώνται. Γεννιούνται θριαμβευτές.


Στέλιος Κανέλλος
Δικηγόρος