Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θα μας ζητήσουν, σύντομα, και τα κλειδιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

Γράφει ο Παναγιώτης Ιακωβής, Στρατιωτικός Ιατρός ε.α - Καρδιολόγος - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Επιστημολόγος

 

Η θεσμική, οργανωτική και από άποψη υποδομών υποβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Πρωτεύουσάς της, της Λαμίας, δεν έχει σταματημό.
Πλήθος Υπηρεσιών έχουν μεταφέρει τις έδρες τους στη Λάρισα και τον Βόλο, δηλαδή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η μόνη στην οποία δεν εδρεύει Πανεπιστήμιο. Ομοίως και η Υγειονομική Περιφέρεια που έχει την έδρα της στη Θεσσαλία. Η ΜΕΡΥΠ μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, και η έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει έδρα, πάλι, τη Λάρισα.
Προσφάτως, είδαμε την “παράκαμψη της Λαμίας” από τους μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ το τελευταίο “επεισόδιο” σχετίζεται με την σιδηροδρομική απομόνωση της Λαμίας, αφού η υπερταχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν κάνει στάση στον Σ.Σ Λιανοκλαδίου. Δηλαδή, περνάει από την Στερεά Ελλάδα χωρίς ούτε μια στάση.
Δεν έχουν τελειωμό οι αναφορές που δείχνουν την μαζική, συντεταγμένη και διαχρονική υποβάθμιση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Λαμίας. Παρά ταύτα, ουδεμία αντίδραση θα δούμε από τον Δήμο Λαμιέων σε όλες αυτές τις επιθέσεις που δέχεται η Πρωτεύουσα της Περιφέρειας.
Σύντομα, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική πλήρους αποσάθρωσης και διοικητικής υποβάθμισης της Λαμίας μας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μας ζητήσουν και τα κλειδιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Και αυτό δεν θα είναι ανώδυνο για κανέναν μας. Οι Επιχειρηματίες και Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα αναγκαστούν να υποβαθμίσουν τις δραστηριότητές τους, αφού θα δραστηριοποιούνται σε περιβάλλον “μικρού χωριού της Θεσσαλίας”.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα αδυνατούν να εξελιχθούν υπηρεσιακά στον Τόπο τους. Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι θα αδυνατούν να βρουν ικανοποιητικές και καλοπληρωμένες εργασίες. Οι Αγρότες μας θα δραστηριοποιούνται εκτός των κέντρων λήψης αποφάσεων.
Σύντομα, αν δεν κινητοποιηθούμε, η Λαμία μας θα διασπάσει καθοδικά το φράγμα. Θα βρεθεί εκτός των Πρωτευουσών Περιφέρειας με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που θα έχει αυτό. Και οι ευθύνες, αναλογικά, θα βαραίνουν όλους μας. Όλους όσους εξ’ ημών αφήσαμε να συμβεί αυτό.
Ας μην επιτρέψουμε να μας ζητήσουν τα κλειδιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η αγαπημένη μας Λαμία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.