«Ξύπνησαν» αναμνήσεις χθες στο ΔΑΚ Λαμίας
Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν χθες οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Λαμία και του Ολυμπιακού με τη φιλική αναμέτρηση που διοργάνωσαν για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Φθιώτιδας στο ΔΑΚ Λαμίας. Εκτός από το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης, η χθεσινή συνάντηση κατάφερε να συγκινήσει τους 400 περίπου θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚ, αφού μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την «ερυθρόλευκη» φανέλα ήταν χθες στη Λαμία για να συνδράμουν με την παρουσία τους σε αυτό τον ιερό σκοπό όπως τόνισε στην ομιλία του και ο Γιάννης Γκαϊτατζής εκ μέρους των Πειραιωτών, σημειώνοντας ότι οι βετεράνοι του Ολυμπιακού παίζουν πάντα σε παιχνίδια με φιλανθρωπικό σκοπό.
Σίγουρα, οι αναμνήσεις στους μεγαλύτερους ηλικιακά φιλάθλους επέστρεψαν μονομιάς στο μυαλό τους, όταν είδαν τους «κυανόλευκους» και τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και τους ύμνους των δύο ομάδων να ακούγονται από τα μεγάφωνα του γηπέδου θυμίζοντας τους τις εποχές που τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Λαμία μεγαλουργούσαν σε Α’ και Β’ Εθνική αντίστοιχα. Φυσικά από την «ερυθρόλευκη» αποστολή δεν θα μπορούσε να λείπει ο μεγάλος Γιάννης Γκαϊτατζής που αν και δεν αγωνίστηκε, επέστρεψε στη Λαμία και στο γήπεδο που όταν ήταν προπονητής των «κυανόλευκων» είχε καταφέρει να αποκλείσει την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος και οι βετεράνοι της Λαμίας τον τίμησαν με μια αναμνηστική πλακέτα. Με αναμνηστικές πλακέτες επίσης βραβεύτηκαν ο Κώστας Μπένος, η ομάδα των Βετεράνων του Ολυμπιακού εκ μέρους των βετεράνων της Λαμίας όπως και οι δύο ομάδες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, Λεωνίδα Μίχο. Για την ιστορία ο αγώνας βρήκε νικητές τους βετεράνους του Ολυμπιακού με 1-2 χάρη στα γκολ των Καλογερόπουλου στο 25’ και Καλύκα στο 33’, ενώ για την ομάδα της Λαμίας ο Θανάσης Αργύρης στο 38’ έκανε το 2-1.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Α.Σ.Λαμία: Κατσιφλώρος, Μαδούρας, Αλπόγλου, Στριφτός, Τσάμης, Αποστόλου Γ, Αλεξίου, Αργύρης, Παπανικολάου Λ, Σιλεβίστας, Βιτζέκας.
Έπαιξαν και οι: Αποστολόπουλος, Ματζίκος, Μπρώνης, Κυριάκος, Περιβολιώτης, Παπακώστας,
Ολυμπιακός: Κελεσίδης, Γούναρης, Καλτσάς, Μίχος, Βαμβακούλας, Μπονόβας, Καλαμαράς, Σιδέρης, Σταυρόπουλος, Βαΐτσης, Καλογερόπουλος
Έπαιξαν και οι: Βασιλειδιάδης, Μάργιολης, Ασπρογέρακας, Κοψαχείλης, Αρζένης, Ρούσος, Κουμαριάς, Αρζινός, Καλύκας, Βέλλιος, Κωττάκης.