Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέσα Σεπτεμβρίου η διαβούλευση του ν.σ. για τον σύγχρονο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Η δημιουργία του «νέου» ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που θα έχει ως κύριο έργο την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που αναμένεται θα φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.
Πρόθεση του υπουργείου είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που είναι πλέον πιο ορατές από ποτέ, η επισιτιστική ασφάλεια που προέκυψε εξαιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αλλά και η εφαρμογή και διάδοση φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα έρθει αντιμέτωπος μελλοντικά ο νέος οργανισμός, η ονομασία του οποίου θα γίνει γνωστή το επόμενο διάστημα. Με την καινούργια του δομή ο «νέος» ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, θα αποτελέσει τον βασικό αναπτυξιακό «σύμβουλο» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε έναν σύγχρονο, ψηφιοποιημένο οργανισμό χάραξης της αγροτικής πολιτικής της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022.

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.