Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέος ΚΟΚ: Πόσο θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας - Πώς θα ελέγχονται οι παραβάτες

Μειωμένα όρια ταχύτητας σε πόλεις, σχολεία και υπεραστικά δίκτυα αναμένεται να φέρει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, ώστε η χώρα να περιορίσει περαιτέρω τους θανάτους που σημειώνονται στην άσφαλτο.

Όπως προκύπτει από το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας έως το 2030, που βρίσκεται στη δεύτερη φάση της διαβούλευσης, τα οχήματα προτείνεται να κινούνται με 30 αντί για 40 χλμ., στο υπεραστικό δίκτυο στα 80 από 90 χλμ./ώρα, ενώ έξω από τα σχολεία αυτοκίνητα και μηχανές να μην αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 20 χλμ. «Η μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα και η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας της χώρας αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Επιδιώκουμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των ποδηλατών και όλων των οχημάτων», σημείωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 20 Μαΐου.

 

 

    

 

randomness