Στα funds τα χρέη Αγροτών και Επαγγελματιών!
• 7 στους 10 επαγγελματίες και αγρότες έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία - Διαμαρτυρία από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
Δημοσιεύθηκε ο νόμος που δίνει στις εισπρακτικές εταιρίες και funds τα χρέη των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ. Η διάταξη – “όνειδος”, που αναθέτει σε ιδιώτες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές επαγγελματιών και αγροτών προς τον ΕΦΚΑ/ ΚΕΑΟ, περιλαμβάνεται στο άρθρο 215 του ν. 5193/ 2025 (ΦΕΚ Α 56). Παρόμοια διάταξη δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη!!
Χιλιάδες αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους!
Σημειώνουμε ότι:
- 7 στους 10 επαγγελματίες-αγρότες χρωστούν στον ΕΦΚΑ
- Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στα 50 δις ευρώ
- 300.000 επαγγελματίες και αγρότες αδυνατούν λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ να συνταξιοδοτηθούν!
Με το άρθρο 215 του ν. 5193/2025 του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος τιτλοφορείται “Ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις” και δημοσιεύθηκε σήμερα, ανατίθεται εφεξής η “εκτέλεση υπηρεσιών υποστηρικτικής φύσεως” για την είσπραξη των οφειλών των επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες.
Δείτε εδώ την διάταξη του άρθρου 215 του ν. 5193/2025 που θα φέρει πολλά δεινά στους αγρότες και τους επαγγελματίες το επόμενο διάστημα:
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, αντιδρώντας στην απόφαση να δοθούν σε εισπρακτικές εταιρείες οι οφειλές των ελευθέρων επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Μ. Σαββάτου 19 - Κυριακής ΠΑΣΧΑ 20 Απριλίου.