Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

1,4 εκ ευρώ στο Δήμο Καμένων Βούρλων για παρεμβάσεις σε δημοτικά (σχολικά) κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας

Εγκρίθηκε η δαπάνη 1.396.793,40 ευρώ στο Δήμο Καμένων Βούρλων για παρεμβάσεις σε δημοτικά σχολικά κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας. 

Με το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος Καμένων Βούρλων θα φροντίσει για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και κουφωμάτων, καθώς και την προμήθεια υλικών συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των σχολικών υποδομών.

 

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός, θα είναι καινούργιος και θα παραδοθεί πλήρως τοποθετημένος και έτοιμος για λειτουργία.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου ''η  προμήθεια των προμηθευόμενων εξοπλισμών θα καλύψει χρόνιες ανάγκες για την εξυπηρέτηση της αθλητικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για γήπεδα προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων των σχολείων για χώρους άθλησης, εκπαίδευσης και αναψυχής των παιδιών, καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το έργο αναμένεται να έχει θετική επίδραση στις δημοτικές παροχές των πολιτών και στη βελτίωση των δημοτικών υποδομών, αυξάνοντας την σταθεροποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου, μειώνοντας τις μετακινήσεις των δημοτών προς άλλες περιοχές. Επιπλέον, ενθαρρύνονται οι νεαρές ηλικιακές ομάδες προς τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση, μέσω όλων των ερεθισμάτων που δημιουργούν οι παροχές των προμηθευόμενων εξοπλισμών.

Παράλληλα, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και του κόστους σε κατανάλωση πόρων και ενέργειας. Επίσης, θα έχει τον μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά τον κύκλο ζωής του και τον μικρότερο οικονομικό αντίκτυπο μετά το πέρας της επιχειρησιακής του ζωής για τον Δήμο.

 

Η χρονική διάρκεια υλοποιησής του είναι οι έξι  μήνες.

    

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Επιστήμων Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΗ τελευταία μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων