Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Αναζητώντας» τη …Μυκηναϊκή εποχή στο Κάστρο της Λαμίας – Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Ακρολαμία

 Αρχαιολογικό project, πενταετούς διάρκειας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου . Το σπουδαίο για την πόλη μας εργο  ξεκίνησε το 2018, με την προηγούμενη δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρογιάννη  . Τις ανασκαφές που γίνονται επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος , ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Χριστοφίλη Μαγγίδη .  

Σε αυτή την ερευνητική προσπάθεια, σημαντική είναι η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και της Προϊσταμένης  κ. Έφης Καράντζαλη, την οποία  ευχαρίστησε  προσωπικά ο Δήμαρχος για την εξαιρετική συνεργασία, για τον σεβασμό που επιδεικνύει στο παρελθόν του τόπου μας , οπως δήλωσε , αλλά και γιατί με τη στάση και το έργο της αποδεικνύει ότι σε κάθε της προσπάθεια δρα αποκλειστικά με γνώμονα την ανάδειξη και προώθηση της επιστήμης της Αρχαιολογίας.

Το πρόγραμμα αρχαιολογικών ερευνών περιλαμβάνει, αρχικά, τη χωροταξική διανομή των μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και, δευτερευόντως, τον εντοπισμό ανακτορικού κέντρου στην περιοχή, με έρευνες που προς το παρόν επικεντρώνονται στον λόφο της Ακρολαμίας.

Στις έρευνες αυτές, συμμετέχει ενεργά μία διεθνής ομάδα φοιτητών, από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, οι οποίοι φέρνουν στο φως σημαντικά ευρήματα, ενθαρρυντικά για τη σημασία της περιοχής και την ανάδειξη της ιστορικότητάς της.

''Αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών, ως Δήμος Λαμιέων δεν έχουμε παρά να είμαστε συμπαραστάτες και υποστηρικτές σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο σκοπό το καλό του τόπου μας'' δήλωσε ο κ. Καραίσκος .

Φωτογραφίες

    

 

randomness