Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανησυχεί ο Θανάσης Μιχελής για την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών ο αγώνας για στήριξη του κοινωνικού κράτους, για δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος και των κοινωνικά αδύναμων και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζεται , σημειώνει σε ανακοινωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής .

Με την ολοκλήρωση και του 2ου γύρου των εκλογών του 2019 και την ανάδειξη νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων,ο κ. Μιχελής   τους εκφράζει  τα συγχαρητήρια του  και τους εύχεται κάθε επιτυχία  ''σε ένα έργο προς το συμφέρον των πολιτών''. Παράλληλα  επισημαίνει πως ''με τα δεδομένα που αναδεικνύονται από το νέο νόμο («Κλεισθένης»), αποτρέπεται η αυτοδυναμία και καθίσταται αναγκαία η συνεργασία. Επιδιώκεται έτσι η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κουλτούρας''.

 

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφεύγει  να επισημάνει  πως ''η νίκη των δεξιών πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας και στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά στήριγμα μιας πολιτικής της «ανάπτυξης, σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής» είναι. Στη σημερινή Ευρώπη η όποια ανάπτυξη συνοδεύεται από όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους''.

 

 

    

randomness