Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανοίγει το κεφάλαιο της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος - ΚΑΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Aνοίγει το κεφάλαιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, καλώντας βουλευτές, Επιμελητήρια και όλες τις παραγωγικές τάξεις της Λαμίας να πάρουν δημόσια θέση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της ΠΕΛ. 

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου αποσκοπεί να θέσει τις βάσεις μιας ευρύτερης συζήτησης που θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και θα δρομολογήσει εξελίξεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας και τη σύνδεσή τους με τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής με στόχο να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, δίνοντας κίνητρα για οικονομική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος καλεί την Τετάρτη 19 Μαΐου τους βουλευτές και τους φορείς να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας και να τοποθετηθούν με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης, ευελπιστώντας ότι μέσα από έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο θα προκύψει μια συγκροτημένη αναπτυξιακή πρόταση. 

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα. Ο δρόμος είναι δύσβατος και θα πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη πολλά εμπόδια. Το σημαντικότερο είναι τα οικονομικά προβλήματα που άφησε πίσω της η κακή διαχείριση των παλαιότερων ετών. Στα προβλήματα αυτά αναμένεται να αναφερθεί την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος.

Δυστυχώς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΠΕΛ σταμάτησε να λειτουργεί, κάτι που είχε σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία της πόλης, όσο και στην εικόνα της, ως συνέπεια της απαξίωσης των υποδομών της και της υποβάθμισης του χώρου που τις περιβάλλει. Η πολύχρονη δε οικονομική κρίση, καθώς και ζητήματα διαχείρισης, είχαν περαιτέρω σαν αποτέλεσμα να συσσωρευτούν και πρόσθετα οικονομικά βάρη σε βάρος του νομικού προσώπου της ΠΕΛ.

Ως γνωστόν με βάση το Ν. 4605/2019 συστάθηκε η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλή­νιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.».

Η νέα αναπτυξιακή εται­ρεία θα έχει μετόχους το Δήμο Λαμιέων με ποσοστό 60%, την Περιφέρεια Στερεάς Ελ­λάδας με ποσοστό 20% και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας με ποσοστό 20%, στους οποίους και θα παραχωρούνταν από το Ελληνικό Δημόσιο κατά χρήση και χωρίς αντάλλαγμα, για χρονικό διάστημα 30 ετών, τα ακίνητα της ΠΕΛ.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η ΠΕΛ θα αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα του «Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη Λαμία.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το ράλυ Ακρόπολις να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής με προοπτικές για την ΠΕΛ και την πόλη της Λαμίας.

Με αυτό το στόχο με πρωτοβουλία του Δημάρχου στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «ανοίγει » το κεφάλαιο «Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας», με ευρεία συζήτηση και τη συμμετοχή, πέραν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων και όλων όσων έχουν θέση και άποψη στο μεγάλο αυτό ζήτημα.

 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....