Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης απο το Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Με απεργιακή συγκέντρωση σήμερα το πρωί  στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης , εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εξέφρασαν την αντιθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας .  Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ηταν ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Θάνος Νεόφυτος  , ενω την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας  Θύμιος Τσέτσος ,  ο συνδικαλιστής Αλέξανδρος Μύστης από το Σύλλογο  Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας , ο Γιάννης Μαρούλης από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η κ. Αναγνωστοπούλου    από την Ομάδα Γυναικών Λαμίας . 

Στην κεντρική του ομιλία ο κ. Νεόφυτος ασκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση ζητώντας να αποσύρει το νομοσχέδιο -εκτρωμα οπως το χαρακτήρισε  που  ''θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια''.

''Οι εξαγγελίες , είπε στην ομιλία του ο κ. Νεόφυτος , έρχονται να ικανοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Με το νομοσχέδιο έκτρωμα οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν την ελευθερία στη σταθερή δουλειά στο οκτάωρο ή στο 7ωρο για όσους κλάδους το έχουν κατακτήσει. Αντίθετα υπάρχουν άπειρες ελαστικές μορφές εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, σπαστά ωράρια''.

'' Η κυβέρνηση , πρόσθεσε ο ομιλητής , για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για την ελευθερία των εργοδοτών. Στην προσπάθειά της να κάνει το μαύρο άσπρο, λέει πως η επέκταση του εργάσιμου χρόνου είναι πρόοδος τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι πολλές ώρες δουλειάς ευθύνονται για σωρεία εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων και μία σειρά ασθένειες.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές στα εργασιακά θα δυναμώσει η θέση τους στην εργασία''.
Στην ομιλία του ο κ. Νεόφυτος επιτέθηκε και στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας λέγοντας  οτι ''οι  εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, που από πίσω τρέχει σαν πιστό σκυλάκι και το  ΕΚΠΕΦ. Για άλλη μια φορά στην απεργία στις 10 Ιούνη, μας δείξανε τον ρόλο τους, πήγαν στην Αθήνα να κινητοποιηθούν, γιατί ο βασικός τους στόχος είναι να μην κουνιέται φύλλο. Ας πάνε και πιο μακριά την άλλη φορά, για να κρύψουν το μέλλον που προετοιμάζουν για τους εργαζόμενους. Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού, κάθε εργαζόμενο τώρα να τους γυρίσει την πλάτη, να πάρουμε όλοι θέση μάχης, με μαχητικές αποφάσεις σε χώρους δουλειάς, για μια ακόμα πιο πετυχημένη απεργία στις 16 Ιούνη. Μια απεργία που θα νεκρώσει κάθε χώρο δουλειάς, την μέρα που η Κυβέρνηση θα φέρει στην Βουλή αντεργατικό τερατούργημα''.

 
 
 
 
 
Φωτογραφίες