Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Άρχισαν τα όργανα ενόψει εκλογών στο Δήμο Μακρακώμης!

«Εμείς ζητήσαμε τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου γιατί είχαμε κουραστεί να ακούμε την αντιπολίτευση να καταγγέλλει σκάνδαλα» υποστήριξε  στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου αναφερόμενος στον έλεγχο που γίνεται από το ΣΔΟΕ στο Δήμο.  
«Μην επιχαίρουν ορισμένοι γιατί θα τους γίνει μπούμερανγκ η υπόθεση του ΣΔΟΕ δεν βρήκαν τίποτα, δεν μας φοβίζουν γιατί η αλήθεια είναι ότι εγώ είχα ζητήσει πριν 5 μήνες περίπου να έρθει το ΣΔΟΕ να μας ελέγξει, είχα κουραστεί να ακούω την μειοψηφία να βλέπει φαντάσματα και να καταγγέλλει  δήθεν σκάνδαλα…» δηλώνει ο Δήμαρχος  προσθέτοντας  ότι όλα όσα ακούγονται και έντεχνα διαδίδονται είναι ανυπόστατα.
«Να δούμε τώρα η αντιπολίτευση τι θα πει στους επαγγελματίες της περιοχής που μετέφεραν διάφορες παραγγελίες στον Δήμο και πράγματι μπορεί σε ένα δελτίο αποστολής να ξέχασαν να γράψουν είτε την ώρα αποστολής είτε τον αριθμό του αυτοκίνητου τους. Υπάρχει περίπτωση το ΣΔΟΕ να τους επιβάλει οικονομικές κυρώσεις».
Όσον αφορά στα δήθεν πλαστά τιμολόγια μπορεί στις τόσες προμήθειες να συνέβη και αυτό αλλά δεν ευθύνεται ο Δήμος, είπε ο κ. Παπαευθυμίου.
Για την περίφημη δεξαμενή καυσίμων στον Άγιο Γεώργιο, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «όλα έγιναν για ένα βαρέλι  που το είχαμε εκεί για να μην πηγαινοέρχονται τα οχήματα του Δήμου στην Μακρακώμη για εφοδιασμό καυσίμων».

Τέλος ο κ. Παπαευθυμίου  δεν απέκλεισε  ο Δήμος να προμηθεύτηκε διάφορα είδη  από καταστήματα της περιοχής που ανήκουν σε συμβούλους ή συγγενικά πρόσωπα συμβούλων «δηλαδή αυτοί οι επαγγελματίες τι θα κάνουν θα τα κλείσουν, με διαφάνεια προμηθευτήκαμε τα πάντα και στηρίζουμε την τοπική αγορά» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Παπαευθυμίου.
Αναφερόμενος στον οικονομικό έλεγχο που γίνεται στο Δήμο Μακρακώμης ο  πρώην Δήμαρχος Σπερχειάδας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζιβελέκας τόνισε ότι «ο Δήμαρχος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου που στην ουσία την κάνει ο ίδιος και τώρα επιχειρεί να μετακυλήσει ευθύνες στους εργαζόμενους του Δήμου».
Μακάρι είπε ο πρώην Δήμαρχος να μην βρεθεί τίποτα παράνομο, αλλά δυστυχώς αν και εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο ότι  κάτι δεν πάει καλά, εκείνος μας απαντούσε καθησυχαστικά ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Από τη στιγμή πάντως που ο Δήμος μπήκε σε καθεστώς  οικονομικής επιτήρησης δυσχεραίνεται η λειτουργία του.
Σύμφωνα  με πληροφορίες δόθηκε ρητή οδηγία ότι από εδώ και στο εξής κάθε πληρωμή  θα γίνεται  μετά από ενημέρωση και έγκριση του ΣΔΟΕ δηλαδή ο Δήμος θα είναι σε οικονομική επιτήρηση.     
Ζητήθηκαν  επίσης για την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΔΟΕ να κατατεθούν μια σειρά εγγράφων και αποφάσεων που αφορούν στην διάθεση διαφόρων ποσών σε χρονικό βάθος τετραετίας!

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων