Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αθανάσιος Σκουτέλης : Εκτός πραγματικότητας το ανοιγμα της αγοράς !

 
 
Ο συμπατριώτης μας καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Σκουτέλης πέρυσι το Φθινόπωρο είχε ερθει στη Λαμία και είχε επαφές με την δημοτική αρχή και τις υγειονομικές αρχές για την πανδημία . «Θα υπάρξει πρόβλημα τον χειμώνα με τον κορονοϊό ,είχε δηλώσει τότε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής  , καθώς θα υπάρχει η γρίπη και τα κοινά κρυολογήματα και ακόμη και οι γιατροί θα είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσουν».
Τα γεγονότα που ακολούθησαν με το λοκντάουν του Νοεμβρίου και την εξαρση των κρουσμάτων  επιβεβαίωσαν τους φόβους του καθηγητή  . Σημειωτέον οτι η  Λαμία τότε ανησυχούσε λιγότερο για τον κορωνοιό , ενω απολύτως ελεγχόμενη ηταν  η κατάσταση και στους υπόλοιπους Δήμους του νομού Φθιώτιδας , με τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού να φαντάζει ενα μακρινό σενάριο .
Χθες  ο καθηγητής Παθολογίας και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης,  εξέφρασε τη θέση   πως είναι εκτός πραγματικότητας οι όποιες σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς ,υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας .Aναλογιζόμενοι οτι η Λαμία και ολόκληρη η Φθιώτιδα κοκκίνισε τις προηγούμενες ημέρες απο την εξαρση των κρουσμάτων κορωνοιού , φαίνεται να εχει δίκιο ο καθηγητής .
Αναφερόμενος στην επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών, ο κ.Σκουτέλης υπογράμμισε πως οι γιατροί αυτοί ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.
Σχετικά με τα self test, ο κ.Σκουτέλης υπογράμμισε ότι αυτά θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις.
Μάλιστα επεσήμανε πως η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ, ενώ σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.