Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διαμαρτυρίες στη Στυλίδα για την οριστική παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς

 
Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που εδρεύει στη Στυλίδα, σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας και ήδη έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία και προβληματισμός στην τοπική κοινωνία.
''H φημολογούμενη παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα αποτελεί ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που προδικάζει μια κατάσταση που μόνον κακό μπορεί να προοιωνίζει για την ανάπτυξη του τόπου μας και τις σχέσεις συνεργασίας κι εμπιστοσύνης της Τράπεζας Πειραιώς με τους πελάτες της και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και δυσμενή περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της παρατεταμένης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης'' τονίζει η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου , ζητώντας την επανεξέταση και την επαναξιολόγηση κάθε τωρινού και μελλοντικού σχεδιασμού ή πρότασης για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Στυλίδας. Η Δήμαρχος Στυλίδας με επιστολή της στο γραφείο του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων Υπουργών, των Βουλευτών του Νομού Φθιώτιδας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, της Περιφερειακής Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, το Υποκατάστημα της Στυλίδας δηλώνει τη βούληση κι την αποφασιστικότητά του Δήμου Στυλίδας ν΄ αγωνιστεί για να στηρίξει κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει τον τόπο και τους ανθρώπους .
Επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής και μάλιστα της ενδυνάμωσης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα λόγω και του αυξημένου κύκλου εργασιών του.
Υπογραμμίζει την υποχρέωση και την αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας στην τοπική, περιφερειακή κι εθνική ανάπτυξη, με προτεραιότητα τον άνθρωπο, την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το αμοιβαίο και συλλογικό όφελος.
Τονίζει το ειδικό βάρος που έχει η Τράπεζα Πειραιώς για τη γεωργοκτηνοτροφική περιοχή μας από το γεγονός ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας .
Ζητά την παρέμβαση, την συμπαράσταση και την αρωγή της πολιτείας κι όλων των αρμοδίων ώστε το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να συνεχίσει απρόσκοπτα κι επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου τη λειτουργία του.

Απο την αλλη πλευρά η Δήμαρχος αναγνωρίζει οτι '' η τεχνολογική πρόοδος είναι μια βασική παράμετρος που απαντάει σε μεγάλο βαθμό στις σύγχρονες ανάγκες συναλλαγών κι επικοινωνίας''. Όμως, αυτό , σημειώνει , δεν μπορεί να είναι το επιχείρημα για την παύση και τη συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων. Κι αυτό όταν υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες και συνάνθρωποί μας, οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν τη γνώση, την ευχέρεια και την υποστήριξη ώστε να διαχειριστούν με ευκολία κι αποτελεσματικότητα τα νέα τραπεζικά συστήματα και προγράμματα, που προέκυψαν με γρήγορους ρυθμούς, αλλά ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που επιζητούν τη σιγουριά και την αμεσότητα των τραπεζικών συναλλαγών με τη φυσική παρουσία, πρόσωπο με πρόσωπο.
Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι αγρότες κυρίως ,οι επιχειρηματίες αλλά και όλοι οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους''.


    

randomness