Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δικαστήρια Λαμίας: Προφυλακίστηκε ο Λιμενικός - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι τέσσερις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος απο τη Στυλίδα, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών που εξιχνιάσθηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Η απόφαση του δικαστηρίου Λαμίας εξεδόθη μετά από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε οκτώ ολόκληρες ώρες, με τους συνήγορους υπεράσπισης να την κρίνουν υπερβολική και να την αποδίδουν εμμέσως πλήν σαφώς στη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης κ.κ. Κουτκιά, Κασσέ και Στέλιο Κανέλλο η υπερβολική δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση δεν δικαιολογείται από τα στοιχεια της δικογραφίας και το αποδεικτικό υλικό και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα φωτίσουν την πραγματική διάσταση της υπόθεσης. Οι συνήγοροι του Λιμενικού δηλώνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις που αποκρούουν όλες αυτές τις κατηγορίες που ενοχοποιούν τον πελάτη τους.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση του δικαστηρίου, όμως έχουν κατατεθεί συγκεκριμένα αιτήματα από την πλευρά μας και ευελπιστούμε πως όταν διευκρινιστούν όλα αυτά τα στοιχεία που είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών να αποδοθεί η σωστή διάσταση της υπόθεσης” δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας ο δικηγόρος του Λιμενικού, Νίκος Κουτκιάς. 

Την ίδια ώρα, με ομόφωνη απόφαση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, οι τέσσερις από τους πέντε εμπλεκόμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο 47χρονος Λιμενικός είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών εδώ και αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα οι άνδρες των εσωτερικών υποθέσεων είχαν εξασφαλίσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για αρκετούς από όσους ήταν υπό παρακολούθηση.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του ηθοποιού και πρώην Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος όμως με δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης αρνείται κάθε συμμετοχή.

Την πόρτα των δικαστηρίων Λαμίας πέρασαν χθες, Τρίτη, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνηγόρους τους. Από τις 10 το πρωί οι κατηγορούμενοι έδιναν εξηγήσεις για την υπόθεση ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας και του Εισαγγελέα.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού από τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρεται να έκανε και ντελίβερι ναρκωτικών. Ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας ο αξιωματικός του Λιμενικού ισχυρίστηκε ότι οι ουσίες που βρέθηκαν αφορούσαν την προμήθεια κανναβης για προσωπική χρήση και μια παρέα πέντε - έξι ατόμων του συγκεκριμένου κοινωνικού κύκλου της Στυλίδας που ήταν συγγενείς και φίλοι του Λιμενικού.

“Υπάρχει μια αντινομία στην απόφαση στο γεγονός ότι αυτοί που μας προμήθευαν έχουν βγει με περιοριστικούς όρους, ενώ αυτός που τα δεχόταν θα κρατηθεί προσωρινά” τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κουτκιάς.

Η κύρια ανάκριση, ωστόσο, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένουμε να εξεταστούν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί απότους συνήγορους υπεράσπισης του Λιμενικού.
Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως, ο μόνος που κρατήθηκε προσωρινά ήταν ο Λιμενικός και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

“Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις, μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά έχει. Ο πελάτης μου έχει μόνο την υποχρέωση να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου διαμένει” υποστήριξε ο δικηγόρος Δημήτρης Κρούπης που ανέλαβε την υπεράσπιση ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

“Με ομόφωνη ανακριτική διαδικασία αποφασίστηκε οι εντολείς μου να αφεθούν ελεύθεροι” τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας.

Ο κ. Δούμας κατήγγειλε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε διασπορά της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης πριν ακόμη περιέλθει στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης και ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση για να τιμωρηθούν οι επίορκοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Ελπίζω, προσδοκώ και αναμένω ως δικηγόρος ότι του λοιπού δεν θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε στη σημερινή διαδικασία, της διασποράς της δικογραφίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ακόμη δοθούν κλήσεις στους συνηγόρους να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

Το καταγγέλλω και αναμένω την εισαγγελική παρέμβαση ώστε οι επίορκοι, σε όποιο επίπεδο διοίκησης κι αν υπηρετούν, σε όποια υπηρεσία κι αν βρίσκονται, να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ευελπιστώ εφεξής να μην έρχονται κατηγορούμενοι υπό την δαμόκλειο σπάθη της πίεσης της κοινής γνώμης με αποδεικτικά στοιχεία μειωμένης ισχύος” σημείωσε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας.

Η υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την τοπική επικαιρότητα, φέρεται να ξεκίνησε από μία ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.ΕΣ.Υ.Σ.Α.), σχετικά με την εμπλοκή του Λιμενικού και τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Στυλίδας για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη αλιεία σε απαγορευμένη περιοχή.

Η έλευση των αδιάφθορων στην περιοχή της Στυλίδας και μετά από παρακολουθήσεις και καταγραφή συνομιλιών έξι περίπου μηνών, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 47χρονος Λιμενικός, ενώ αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου ένα ακόμη άτομο από την περιοχή της Λοκρίδας που φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά την ομάδα και στο σπίτι του βρέθηκαν και πέντε φυσίγγια πιστολιού.

Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές για τη συνεννόησή τους οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, κάποιες εκ των οποίων παρέπεμπαν σε αλιευτικές δραστηριότητες όπως παραγάδι, αγκίστρια, κυδώνια, όστρακα, τελάρο ψάρια κι άλλα πιο ευφάνταστα όπως χρυσή κασετίνα, αναπτήρας, κρουασάν, adidas, λάδια κ.α.

 

 

    

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness