Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δίστομο : Συνέδριο για τα Ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας

Στο Δίστομο θα πραγματοποιεί διαδικτυακό Συνέδριο με ευρωπαϊκές συμμετοχές με κύριο θέμα τα εγκλήματα των Ναζί κατά της Ανθρωπότητας.

Ένα πολύπτυχο, πολυήμερο και με ευρωπαϊκές συμμετοχές Συνέδριο για τα Ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στην Ευρώπη και το χρέος της κοινωνίας για την μνήμη και την δικαίωση των αθώων θυμάτων, σηματοδοτεί τις φετινές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο, που ξεκινούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Στο Συνέδριο συμμετεχουν καθηγητες ΑΕΙ, νομικοι, ειδικοι επιστημονες,ακτιβιστες, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι Μουσειων Θυμάτων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Γερμανία και θα ειναι Διαδικτυακό.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν όλες τις συνεδρίες ζωντανα από το σάιτ του Δήμου (www.daa.gov.gr/newsite/) όπου υπαρχει σύνδεση με το καναλι του Δημου στο Youtube).

Οι 5ήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας αρχίζουν και ολοκληρώνονται με δυο συμβολικές πορείες κατοίκων:

-Η πρώτη – ο γνωστός «Δρόμος Θυσίας»’ – είναι αφιερωμένος στους 228 σφαγιασθέντες του Διστόμου και θα γίνει το πρωί της Κυριακής (6/6 , ωρα 8 π.μ.) με αφετηρία τον Καρακόλιθο και κατάληξη στο Διστομο .Και

-Η δεύτερη- ”το Μονοπάτι Σωτηρίας” που καθιερώνεται για πρώτη φορά- είναι αφιερωμένη στους επιζήσαντες της Σφαγής καθώς η κατάληξη των περιπατητών είναι η σπηλιά του Αγιου Μάμα στην πλαγιά του ελαιωνα όπου βρήκαν καταφύγιο μετα την Σφαγη πάρα πολλοι κατοικοι της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας (ανήμερα της επετείου 10/6. ωρα 6 μ.μ.).
Ο Δημος, συμβάλλοντας στην προστασία εναντι της πανδημίας, πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις χωρίς επίσημους προσκεκλημένους και με τήρηση όλων των μετρων που προβλέπονται κατα τις δημόσιες δράσεις.Το Συνέδριο θα είναι διαδικτυακό, ενω οι συμμετοχές στο «Δρόμο» και στο «Μονοπάτι» θα εχουν συμβολικό χαρακτήρα- με την ευχή το 2022 να ειναι πάνδημες.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων