Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δριμύ κατηγορώ του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για τα κυκλώματα διαφθοράς και ανηθικότητας στο χώρο του Θεάτρου

 

 

Δριμύ κατηγορώ του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για τα κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής που αποκαλύπτονται αυτές τις ημέρες στον καλλιτεχνικό χώρο . Επισκεπτόμενος δύο μικρά χωριά της Φθιώτιδας , τον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου Λοκρίδος και την Καρυά Υπάτης για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος στις ομιλίες του αναφέρθηκε στις επώνυμες καταγγελίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και αφορούν το χώρο του θεάτρου και του πνεύματος ,λέγοντας οτι ''σε μία περίοδο, όπως η τωρινή περίσταση, που βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες για έναν άλλο λαμπερό κόσμο, αυτόν που μέχρι πρότινος τα μέσα ενημερώσεως, οι ταγοί αυτού του κόσμου τον ονόμαζαν «πνευματικό κόσμο», «κόσμο της διανόησης και του πνεύματος», διαπιστώνουμε με οδύνη ότι εν πολλοίς ή εν μέρει, ένα κομμάτι τουλάχιστον, έλαμπε και αυτό, αλλά δια του μαρτυρίου του άλλου,  δια του μαρτυρίου των άλλων, δια του μαρτυρίου της κακοποίησης, δια του μαρτυρίου του εργασιακού εκφοβισμού, δια του μαρτυρίου της βίας, της διαφθοράς, της ανηθικότητας''.  Ο Μητροπολίτης  χωρίς να κρύψει τον αποτροπιασμό του για τα οσα συμβαίνουν στον κόσμο του θεάτρου , εκανε λόγο για εναν κόσμο ψεύτικο που κρύβει μέσα του πολύ βρωμιά και πολύ δυσωδία και αυτά τα οποία βλέπουμε και ακούμε, οπως χαρακτηριστικά είπε ,  δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που πράγματι γίνονται, γινόντουσαν και ενδεχομένως αν δεν μετανοήσουμε εμείς οι άνθρωποι να συνεχίσουν να γίνονται.

   ''Η πραγματική λάμψη , υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος , δεν βρίσκεται γύρω από πρόσωπα φανταχτερά ,γύρω από ονόματα και αστέρες, γύρω από κυκλώματα εξουσίας, γύρω από κυκλώματα ελίτ διαφθοράς και διαπλοκής, στα οποία για να είσαι εισέλθεις πρέπει να πουλήσεις ψυχή και σώμα, αξιοπρέπεια και καρδιά, αρχοντιά  και προσωπικότητα, αλλά η λάμψη η πραγματική έρχεται όταν είσαι αποφασισμένος να μαρτυρήσεις για την αλήθεια και για την αγάπη, για την αξιοπρέπεια και την Ελευθερία. Να μένεις αγέρωχος και πιστός, να επαναστατείς και να αντιστέκεσαι, να στέκεσαι όρθιος μπροστά στη λαίλαπα ,να μιλάς, να αποκαλύπτεις, να φανερώνεις, να έχεις παρρησία και θάρρος και να τρέχεις σε καθαρές πήγες, εκεί που υπάρχει η αλήθεια  και η ζωή. Μπορεί αυτές οι πηγές να είναι ταπεινές, να είναι έξω από το μιντιακό και επικοινωνιακό σύστημα, όμως η αλήθεια δεν βρίσκεται στον κρότο,  η αλήθεια βρίσκεται στη γνησιότητα, στην αυθεντικότητα, στην αυτοθυσία, στην καλοσύνη και στην αγάπη''.

 

Δόξα τω Θεώ , πρόσθεσε ο κ. Συμεών , τέτοια φαινόμενα δεν έχουμε στις μικρές μας κοινωνίες.

''Καλύτερα να μας λένε χωριάτες, καλύτερα να μας λένε οπισθοδρομικούς, καλύτερα να μας λένε επαρχιώτες. Τίτλος τιμής είναι αυτό, να ξέρετε. Καλύτερα να είμαστε φτωχοί και καθαροί, παρά να ζούμε μέσα σε αυτή τη δυστυχία της αναξιοπρέπειας, της εκμαύλισης κάθε προσωπικότητας και κάθε αξίας. Καλύτερα να είμαστε στο χωριό μας και να είμαστε αγαπημένοι, να είμαστε ευτυχισμένοι, να είμαστε ενωμένοι με τη φύση, την δημιουργία, ο ένας με τον άλλον. Ναι, καλύτερα να ζούμε με τον παππού και τη γιαγιά παρέα, να ζούμε ο ένας με τον άλλον, καλύτερα οι αυλές μας να είναι ανοιχτές, τα σπίτια μας να είναι ανοιχτά, οι καρδιές μας να είναι ανοιχτές, να ζούμε με αξιοπρέπεια και με καθαρό το μέτωπο και με καθαρή την καρδιά. Γι’ αυτό λοιπόν κρατηθείτε. Κρατήστε τα χωριά μας, να κρατήσουμε τα χωριά μας, να είμαστε περήφανοι που μπορεί να είμαστε από μικρά χωριά, αλλά ευλογημένα χωριά ».

Στον Άγιο Χαράλαμπο Λοκρίδος, με τους είκοσι περίπου κατοίκους, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη, αίσθηση προκάλεσε η συγκινητική προσφώνηση στον κ. Συμεών του Προέδρου του χωριού Γιάννη Αναγνώστου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

  «Σεβασμιώτατε σας καλωσορίζουμε στο χωριό μας. Είναι μεγάλη μας τιμή, που μας επισκεφθήκατε. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που βιώνω τέτοια μεγάλη τιμή, να επισκέπτεται Μητροπολίτης το χωριό μας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των δημοτών, τους Αγιο-Χαραλαμπίτες. Εύχομαι ο Θεός να σας έχει καλά και όποτε μπορείτε να μας επισκέπτεσθε».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ορεινή Καρυά της ιστορικής περιοχής της Υπάτης έψαλε ο  Πρωτοψάλτης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Υπάτης  Σεραφείμ Κυρίτσης, που χειροθετήθηκε πρόσφατα απο τον Σεβασμιώτατο , ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδος Αθανάσιος Καρακάντζας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, καθώς και τοπικοί άρχοντες και φορείς.

 

          

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness