Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Δυτική και Ανατολική Φθιώτιδα

Οι προβλέψεις που ήθελαν και τον Νομό Φθιώτιδας να είναι ένας από αυτούς που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιά τη Δευτέρα (2/8) επιβεβαιώθηκαν τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας όταν αρχικά στη Δυτική Φθιώτιδα και στη συνέχεια στην Ανατολική, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές. 

Στην πρώτη περίπτωση αυτή στη Δυτική Φθιώτιδα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτολιβαδική έκταση, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια, ανάμεσα στην Τοπική Κοινότητα Φτέρης και και στην Τοπική Κοινότητα Λευκάδας του Δήμου Μακρακώμης.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μακρακώμη και από τη Λαμία ενώ σηκώθηκαν και τα δύο αεροπλάνα PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, για να ενισχύσουν την προσπάθεια κατάσβεσης από αέρος και ήδη η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη αφού έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. 

Στην ανατολική Φθιώτιδα τώρα και συγκεκριμένα στο Λογγίτσι, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού το πύρινο μέτωπο είναι πιο μεγάλο και μάλιστα σε δύσβατη ορεινή περιοχή που καίει πουρνάρια και ξερά χόρτα.

Και σε αυτή την περίπτωση έχει κινητοποιηθεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα τόσο από τη Στυλίδα όσο και από την Λαμία όπως ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ στην κατάσβεσή της βοηθούν από αέρος τα δύο PZL από τη Λαμία, ένα καναντέρ και ένα ελικόπτερο. 

 

Φωτό Αρχείου 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness