Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Έφοδος πολυεθνικής εταιρείας σε γραφεία Μηχανικών στην Λαμία

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέλη του τεχνικού κόσμου της Λαμίας η ενέργεια πολυεθνικής εταιρείας που πραγματοποιεί έρευνα στα γραφεία μηχανικών για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό. Σύμφωνα με διαμαρτυρίες που έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας, τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Λαμίας γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε γραφεία μηχανικών και τεχνικών εταιρειών.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάλληλοι πολυεθνικής εταιρείας, μετά από σχετικές καταγγελίες κινούνται δικαστικά και κατόπιν εισαγγελικής εντολής πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε γραφεία μηχανικών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάνουν χρήση λογισμικού της εταιρείας, παρανόμως.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου της Λαμίας, οι έλεγχοι αυτοί δεν γίνονται με βάση κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που διαθέτει η Πολυεθνική για τη χρήση παράνομου λογισμικού από ελεύθερους επαγγελματίες αλλά είναι δειγματοληπτικοί με συνέπεια να αντιμετωπίζονται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κλάδου ως παράνομοι.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 1 Μαρτίου.

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness