Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Το Ε.Σ.Υ. έχει σοβαρά προβλήματα!

Την ώρα που ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ταξιδεύει σε όλη την χώρα για εγκαίνια κτηριακών δομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από κοινοτικά κονδύλια και υποστηρίζει ότι το ΕΣΥ είναι στην καλύτερή του κατάσταση, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας παρουσιάζουν στοιχεία  που δείχνουν την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αμφισβητώντας το  «success story» του υπουργού για τη δημόσια υγεία. 
Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας (ΕΝΙΑΛ) συγκέντρωσε τα στοιχεία από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύμφωνα με τους γιατρούς αποδεικνύουν πως η υγεία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Τα στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από το «State of Health in the EU» ένα κύκλο αναφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση των συστημάτων υγείας. Το Προφίλ Υγείας 2025 για την Ελλάδα αναλύει λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, τις επιδόσεις του ΕΣΥ, τους παράγοντες κινδύνου και τις κύριες προκλήσεις πολιτικής. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών εστιάζει περισσότερο στα εξής σημεία:

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο της Παρασκευής 21/8.

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων