Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο στη Μελιταία Δομοκού !

Την Μελιταία  Δομοκού επισκέφθηκε ομάδα επιστημόνων του Φινλανδικού Ινστιτούτου με επικεφαλής την διευθύντρια του Ινστιτούτου Δρ. Petra Pakkanen.
Την ομάδα των Φινλανδών αρχαιολόγων υποδέχθηκαν στην Μελιταία ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιταίας Νίκος Τσικράς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Καραπέτσας, και ο Αρχαιολόγος Λάμπρος Σταυρογιάννης.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Καραπέτσας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δομοκού παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην Δρ Pakkanen, ενώ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Τσικράς δώρισε στην αντιπροσωπεία από έναν φάκελο που περιείχε εκδόσεις βιβλίων και φυλλαδίων, σχετικών με την αρχαία Μελιταία, καθώς και ενημερωτικό υλικό από τον Δήμο Δομοκού.
 
 
 
 
 
 
Επίσης στα μέλη της αντιπροσωπείας δόθηκαν και συσκευασίες με τοπικά προϊόντα καθώς και κρασιά από αμπελώνες της Περιοχής, προσφορά του Δήμου Δομοκού. Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου ξεναγήθηκε από τον αρχαιολόγο Λάμπρο Σταυρογιάννη στο χώρο της Ακρόπολης της αρχαίας Μελιταίας καθώς και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας.
 
Μετά το τέλος της ξενάγησης στα μέλη του Φινλανδικού Ινστιτούτου  παρατέθηκε  γεύμα από τον Δήμαρχο Δομοκού.
Η διευθύντρια Δρ Pakkanen ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελιταίας  Βασίλη Καραπέτσα,  τον Αρχαιολόγο Λάμπρο Σταυρογιάννη  και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιταίας Νίκο Τσικρά  για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή και  χάρισε στον Δήμαρχο Δομοκού μια σειρά από εκδόσεις του Ινστιτούτου που αφορούν δραστηριότητες στην Ελλάδα καθώς ιστορικές εκδόσεις.
Τόσο ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Λιόλιος όσο και η Δρ. Pakkanen εξέφρασαν την ευχή η συνάντηση αυτή να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάδειξης της Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή :mirmidones.gr

    

randomness