Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γ. Οικονόμου: «Το Πειραματικό ΙΕΚ Λαμίας θα συμβάλει στη σύγχρονη κατάρτιση των νέων του τόπου μας»

 

Το Πειραματικό ΙΕΚ Λαμίας θα συμβάλει στη σύγχρονη κατάρτιση των νέων του τόπου μας σημειώνει σε δηλωσή του ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας για  την ίδρυση πέντε Πειραματικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) σε όλη τη χώρα.

Ενα εκ των 5 νέων Πειραματικών ΙΕΚ, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβριο, θα βρίσκεται στην Λαμία.

''Τα Πειραματικά ΙΕΚ αποτελούν εφεξής μονάδες, οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής καινοτομιών στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμβάλλουν στον καλύτερο σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή μεθόδων κατάρτισης, ώστε να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης'' τόνισε ο κ. Οικονόμου .

Επί της ουσίας, πρόκειται για την μετατροπή των υφιστάμενων δομών σε δημόσιες επαγγελματικές μονάδες πειραματικού χαρακτήρα.

Ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου είχε  επισκεφθεί  πέρσι με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς το ΔΙΕΚ Λαμίας και είχε  μιλήσει για την ανάγκη μετεξέλιξης και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Η μετατροπή του ΔΙΕΚ Λαμίας σε Πειραματικό αποτελεί μία τέτοια προοπτική.