Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Για τα 77 χρόνια από το ολοκαύτωμα από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής Εκδήλωση μνήμης χθες στη Σπερχειάδα


Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων (18/6/1944) από το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πραγματοποιήθηκε χθες στην ομώνυμη πόλη της δυτικής Φθιώτιδας.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών ο οποίος τέλεσε μάλιστα και την Επιμνημόσυνη δέηση για την 77η επέτειο του ολοκαυτώματος της Σπερχειάδος στο Ηρώον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης-Σπερχειάδας, Γιώργος Χαντζής και άλλοι επίσημοι.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Ακολούθως οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο χώρο του Παλαιού Αγίου Νικολάου όπου πραγματοποιήθηκε ιστορική ξενάγηση από τον Διευθυντή του 2ου Δημ. Σχολείου κ Θεόδωρο Ριρή. Σύμφωνα τώρα με το υπόλοιπο λειτουργικό ποιμαντικό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας σήμερα
Μάλιστα ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε στη χθεσινή που παρουσία στη Σπερχειάδα, τονίζοντας σε σχετική του ανάρτηση τα εξής: «Σήμερα, 77 χρόνια μετά την επιδρομή των κατοχικών στρατευμάτων, η Σπερχειάδα τιμά και αναδεικνύει τα γεγονότα που τη σημάδεψαν, με σημείο αναφοράς τον ιστορικό παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Συγχαρητήρια στον Δήμο Μακρακώμης και στην Κοινότητα Σπερχειάδας για τη σημερινή εκδήλωση.
Η γνώση της τοπικής ιστορίας και η διατήρηση της συλλογικής μνήμης είναι σημαντικά και απαραίτητα εφόδια για την πορεία μας στο παρόν και στο μέλλον».